default-image

Πήγαινε- έλα τα περιπολικά Αγ.Νικολάου για ανεφοδιασμό βενζίνης

Κρήτη
Πήγαινε- έλα τα περιπολικά Αγ.Νικολάου για ανεφοδιασμό βενζίνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τριανταδύο χιλιόμετρα διανύουν σε τακτική βάση τα 4 περιπολικά του Αστυνομικού τμήματος Αγίου Νικολάου προκειμένου να ανεφοδιαστούν με καύσιμα… στην Νεάπολη!

Πολίτης καταγγέλλει επώνυμα , σε επιστολή που κοινοποιεί και στην Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου , τη συγκεκριμένη πρακτική που είναι και χρονοβόρα για τους αστυνομικούς του τμήματος και προκαλεί άσκοπη σπατάλη καυσίμων αφού τα περιπολικά θα μπορούσαν να ανεφοδιάζονται από τον Αγ. Νικόλαο.

«Μου προξενεί, εύλογο ερώτημα, από τη μία η Ελληνική Αστυνομία να θέλει να ορθολογικοποιήσει φαινομενικά το κόστος λειτουργίας και διοίκησης της, αποφασίζοντας να κλείσει κάποια Αστυνομικά τμήματα (μεταξύ των οποίων και το ΑΤ Νεάπολης Λασιθίου) και από την άλλη, όσον αφορά την προμήθεια καύσιμων για οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας (Τροχαία, ΤΑΕ, ΔΙΑΣ),να αναγκάζονται τα υπηρεσιακά οχήματα να διανύουν μια απόσταση 32 χιλιομέτρων από την πόλη του Αγίου Νικολάου, διάρκειας περίπου 40 λεπτών και να μεταβαίνουν από τον Άγιο Νικόλαο στη Νεάπολη για ανεφοδιασμό σε πρατήριο που έχει εγκαταστάσεις στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Νεάπολης Λασιθίου», αναφέρει ο πολίτης στην καταγγελία του.

Γεννώνται λοιπόν τρία εύλογα ερωτήματα για ποιο λόγο τα περιπολικά του ΑΤ Αγ. Νικολάου διανύουν 32 χλμ κάνοντας πηγαινέλα μέχρι την Νεάπολη για να ανεφοδιαστούν και να επιστρέψουν. Για ποιο λόγο οι αστυνομικοί του τμήματος απασχολούνται με τα παντελώς άσκοπα πηγαινέλα για μία χρονική περίοδο 40 λεπτών περίπου, χάνοντας τις πολύτιμες εργατοώρες της υπηρεσίας τους απλά για να ανεφοδιάσουν τα οχήματα. Και τέλος, γιατί όλη αυτή η περιττή διαδικασία να προκαλεί φθορά στα υπηρεσιακά οχήματα.

Ωστόσο, από το Αστυνομικό τμήμα του Αγ. Νικολάου δηλώνουν ότι κάθε χρόνο η Περιφερειακή ενότητα Λασιθίου διενεργεί διαγωνισμό για την προμήθεια των οχημάτων της Αστυνομίας, ο οποίος κρίθηκε άγονος. Κι αυτό διότι οι πρατηριούχοι του Αγ. Νικολάου αποφάσισαν να μη συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News