default-image

Ο.Ζώρας: Εξωστρέφεια και Αναζήτηση πόρων στο πανεπιστήμιο

Κρήτη
Ο.Ζώρας: Εξωστρέφεια και Αναζήτηση πόρων στο πανεπιστήμιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Εξαιρετικά δυσχερές οικονομικό περιβάλλον σε επίπεδο κρατικών χρηματοδοτήσεων με προϋπολογισμούς  που είναι εκτός πραγματικότητας, δηλώνει ότι αντιμετωπίζει και το Πανεπιστήμιο Κρήτης , ο νέος Πρύτανης Οδυσσέας Ζώρας, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη λίγες μέρες πριν και την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του.

Όπως είπε , αυτό οδηγεί σε αναθεώρηση δεδομένων με καθιέρωση σπουδών εξ αποστάσεως σε υψηλά ποιοτικά στάνταρ, μεταπτυχιακά με καταβολή διδάκτρων αλλά με εισοδηματικά κριτήρια ώστε η μη έχοντες να έχουν δωρεάν πρόσβαση και κυρίως χωρίς καμία αμφισβήτηση του δημόσιου χαρακτήρα του Πανεπιστημίου.

Ο νέος πρύτανης δήλωσε αποφασισμένος να σπάσουν τα όποια «άβατα» εντός του κορυφαίου στην Ελλάδα ακαδημαϊκού ιδρύματος , ενώ τόνισε ότι η εξωστρέφεια με την τοπική κοινωνία είναι πλέον προτεραιότητα, ώστε να συμβαδίσει με την εξωστρέφεια του Ιδρύματος στη διεθνή κοινότητα.

Αίσθηση προκάλεσαν και τα όσα είπε για την υπόθεση Ρίχτερ , αποδεχόμενος ότι σε σχέση με την κοινωνία της Κρήτης, για το Πανεπιστήμιο  υπάρχει σοβαρό θέμα.

Όπως είπε η υπόθεση ανάκλησης της αναγόρευσης Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα, εμπίπτει στη αυτοτέλεια των τμημάτων όπως αυτό του Πολιτικών Επιστημών που τον αναγόρευσε.

Ωστόσο με απόλυτο σεβασμό στην αυτοτέλεια του τμήματος, ο ίδιος αμφισβητεί τα δύο βασικά κριτήρια της απονομής, αυτό της διεθνούς εμβέλειας του καθηγητή για το επιστμηονικό του έργο και της προαγωγής της Ελλάδας και του Πανεπιστημίου Κρήτης στο υπόλοιπο κόσμο.

Άρα κατά τη γνώμη του αφού δεν πληρούνται αυτά τα κριτήρια , το τμήμα Πολιτικών Επιστημών και σε σχέση με την κοινωνία της Κρήτης, θα έπρεπε με προσοχή να επανεξετάσει την όλη υπόθεση. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News