Κρήτη

Ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ Πιάνου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

Φεστιβάλ Πιάνου με διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες ξεκίνησε την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται αύριο, Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο από την αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού, Εθελοντισμού και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ηρακλείου.

Το Σάββατο η Ντόρα Μπακοπούλου έδωσε ένα υπέροχο ρεσιτάλ στη γεμάτη Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου ενώ την Κυριακή το πρωί έπαιξε πιάνο και μίλησε στους μικρούς φίλους της μουσικής.

Πρόγραμμα

Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται αύριο, Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 στις 20:00 με ρεσιτάλ για δύο πιάνα σε έργα Mozart και Rag με τους Δημήτρη Καρύδη και Πέτρο Μόσχο «Piano duo antithesis», οπού στο πρώτο μέρος θα ακουστούν έργα του Μοzart ενώ στο δεύτερο μέρος οι πιανίστες θα ερμηνεύσουν έργα Ragtime για δύο πιάνα, εμπνευσμένα από την Αμερικάνικη ήπειρο. Και αυτή η συναυλία είναι στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου. Η είσοδος είναι 7 ευρώ.

Βιογραφικό

O Δημήτρης Καρύδης και ο Πέτρος Μόσχος που παίζουν μαζί ως πιάνο ντούο 'Αντίθεσις' ξεκίνησαν τη συνεργασία τους όταν ακόμα σπούδαζαν στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου. Ο μοναδικός συγχρονισμός, η σπάνια μουσικότητα και η λαμπερή τεχνική τους προσελκύει ένα συνεχώς αυξανόμενο διεθνές κοινό. Έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία και διακρίσεις  στους πιο σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς για πιάνο ντούο.

-Χάλκινο Μετάλλιο, 'Murray Dranoff International Piano Duo Competition', 2003, Μαϊάμι, Η.Π.Α.

-Πρώτο βραβείο, 'Donostia Hiria International Piano Duo Competition', 2003, Ισπανία

-Δεύτερο βραβείο (πρώτο βραβείο δεν δόθηκε), 'Schubert Piano Duo Competition' 2001, καθώς και το -Ειδικό βραβείο 'Aloise Slosila' για την καλύτερη ερμηνεία έργων του Schubert, Τσεχία

-Πρώτο βραβείο, 'V. Bellini - Citta de Caltanissetta International Piano Duo Competition', 2000, Ιταλία

-Πρώτο βραβείο, 'Rovere d'oro International Music Competition', 1999, Ιταλία

-Ακαδημία Αθηνών, ειδικό βραβείο για την καλλιτεχνική τους δραστηριότητα, 2000 και 2001, Αθήνα.

Εμφανίζονται συχνά με μεγάλη επιτυχία στη Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Ελλάδα, Τσεχία, Ισπανία, Ιρλανδία, Ουκρανία, Ισραήλ, Καναδά και Η.Π.Α. Eμφανίσεις περιλαμβάνουν ρεσιτάλ στο Teatro Teresa Carreno της Βενεζουέλας, Olympia Theater στο Μαϊάμι, Rose Theatre στο Τορόντο, Brno International Music Festival, Janacek Festival, Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης, National Concert Hall του Δουβλίνου, Φιλαρμονική της Οδησσού, σε μεγάλες αίθουσες του Λονδίνου όπως Southbank Centre, Fairfield Halls, St. John's Smith Square κ.α. καθώς και κοντσέρτα με την Janacek Chamber Orchestra, Israel Festival Orchestra, University of London Symphony Orchestra, Florida Classical Orchestra, Brampton Symphony Orchestra, κ.α.

To πρώτο τους CD με έργα των Schubert, Brahms και Mozart ηχογραφήθηκε το 2000 και ήταν μία συμπαραγωγή της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας και της γερμανικής δισκογραφικής εταιρίας Genuin.

To δεύτερο CD, 'To Καναβάλι των Ζώων', ήταν αποτέλεσμα μίας εξαιρετικά επιτυχημένης συνεργασίας του ντούο 'Αντίθεσις΄ με την Ορχήστρα Νέων της Νυρεμβέργης για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Έχουν επίσης ηχογραφήσει για την Τσέχικη, Ισραηλινή, Ελληνική και Βαυαρική Ραδιοφωνία καθώς και για το BBC 3.

Ο Πέτρος Μόσχος και ο Δημήτρης Καρύδης σπούδασαν με το Δημήτρη Τουφεξή και την Αλίκη Βατικιώτη στην Ελλάδα, καθώς και με τους Frank Wibaut και James Gibb στο Λονδίνο (Royal Academy of Music). Είναι και οι δύο κάτοχοι διδακτορικού τίτλου απο το City University και διδάσκουν στο Morley College και Citylit College στο Λονδίνο.

Σχόλια