default-image

Δυναμική η Κρητική παρουσία στην Τουριστική Έκθεση Βελιγραδίου

Κρήτη
Δυναμική η Κρητική παρουσία στην Τουριστική Έκθεση Βελιγραδίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αισθητή έκανε την παρουσία της η Κρήτη στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βελιγραδίου, μιας από τις πιο σημαντικές διεθνείς τουριστικές εκδηλώσεις της Σερβίας.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης,  ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ηρακλείου Νίκος Ξυλούρης  και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου  Γιάννης Γουλιδάκης.

Η Σερβία αποτελεί μια μικρή τουριστική αγορά που επιλέγει κυρίως την Βόρεια Ελλάδα για τις διακοπές της και τα τελευταία χρόνια οι Σέρβοι τουρίστες αναζητούν και άλλους προορισμούς με κυρίαρχη επιλογή την Κρήτη. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους επισκέπτες από τη Σερβία είναι η Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου αφού η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών  προτιμά να ταξιδεύει στην χώρα μας με το αυτοκίνητο.

 «Οι Σέρβοι είναι λάτρεις της Ελλάδας, έχουμε άρρηκτους θρησκευτικούς και ιστορικούς δεσμούς, γι αυτό και η χώρα μας αποτελεί  την πρώτη επιλογή για τις διακοπές τους. Παρά τις περιορισμένες οικονομικές τους δυνατότητες, έρχονται περισσότερες από μία φορές στην Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια αναζητούν και  άλλους προορισμούς ,με κυρίαρχη επιλογή την Κρήτη.Για το λόγο αυτό έγιναν πολλές συναντήσεις και επαφές με τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών και συζητήθηκαν θέματα  κοινού ενδιαφέροντος, συνεχίζοντας την  προσπάθειά μας για την   ανάδειξη του  τουριστικού προϊόντος του νησιού μας» δήλωσε,μεταξύ άλλων ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Μιχάλης Βαμιεδάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News