Κρήτη

Συζήτηση για την απαξίωση της Ειδικής Αγωγής από την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Συνάντηση με εκπαιδευτικούς και γονείς για την απαξίωση της Ειδικής Αγωγής οργανώνει την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στις 6μ.μ. η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών.

Με τροπολογία που ψήφισε με συνοπτικές διαδικασίες το υπουργείο Παιδείας απαξιώνει την Ειδική Αγωγή. Καταργούνται επί της ουσίας τα τμήματα ένταξης αφού ενσωματώνονται στα τμήματα Γενικής παιδείας και ναρκοθετείται ο θεσμός της παράλληλης στήριξης. Και όλα αυτά αιφνιδιαστικά και χωρίς να προηγηθεί κανένας διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα. Προφανώς αυτή η κίνηση εξυπηρετεί την λογική της εξοικονόμησης πόρων και της μείωσης του κόστους των εκπαιδευτικών.

Επειδή οι συνάδελφοι, κυρίως αναπληρωτές, της ειδικής αγωγής δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σαν αναλώσιμοι, επειδή οι μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες πρέπει να έχουν την εκπαίδευση που δικαιούνται, επειδή η Ειδική Αγωγή δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν το αποπαίδι της Εκπαίδευσης καλούμε τους συναδέλφους Ειδικής Αγωγής αλλά και τους κηδεμόνες των μαθητών που παρακολουθούν Τμήματα Ένταξης ή Παράλληλη, σε ενημερωτική συνάντηση. Η συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου και ώρα 6μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου.

Παρακαλούμε τις Διευθύνσεις των σχολείων να ενημερώσουν τους συναδέλφους Ειδικής Αγωγής αλλά και τους κηδεμόνες μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες.

Σχόλια