default-image

Οι αγρότες της Κρήτης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους

Κρήτη
Οι αγρότες της Κρήτης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενωμένοι και αποφασισμένοι οι αγρότες της Κρήτης παρά τα όποια εμπόδια συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Χανιά: Κινητοποιήσεις την Κυριακή

Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Χανίων-Ρεθύμνου στο ύψος του κόμβου των Μεγάλων Χωραφιών, θα προχωρήσουν την ερχόμενη Κυριακή, στη μια μετά το μεσημέρι, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του συγκεκριμένου μπλόκου που ανήκουν στην Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτών.

Στο ίδιο χώρο, όπως ανακοίνωσαν, θα πραγματοποιήσουν λαϊκό γλέντι, ενώ αντιπροσωπεία τους θα δώσει το "παρών" στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νίκαιας Λάρισας, στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Με ανακοίνωση τους, οι αγρότες του μπλόκου στα Μεγάλα Χωράφια καλούν άλλους αγρότες και εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της Κυριακής.

Παραμένουν οι αγρότες στο μπλόκο Πραιτωρίων

Οι μικρομεσαίοι αγρότες των Αστερουσίων γνωστοποιούν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους στο μπλόκο στα Πραιτώρια, «με μπροστάρη τον Αγροτικό μας Σύλλογο, με την αλληλεγγύη των κατοίκων της περιοχής, όλου του νομού», όπως αναφέρουν.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν:

«Το μπλόκο των Πραιτωρίων θα συμμετέχει στην Πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, την Κυριακή 21 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, στη Νίκαια της Λάρισας. Τη σύσκεψη καλεί η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, μετά από πρόταση του μπλόκου της Νίκαιας, όπως και την Πανελλαδική Σύσκεψη των μπλόκων στις 7 του Φλεβάρη που συμφωνήθηκαν ομόφωνα από τα 68 μπλόκα, μαζί και των Πραιτωρίων, τα αιτήματα για τα οποία παλεύουμε, που συμφωνήθηκε το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Αθήνας στις 12 Φλεβάρη. Στη σύσκεψη θα συζητήσουμε με όλα τα μπλόκα, και θα λάβουμε αποφάσεις για την παραπέρα πορεία κλιμάκωσης του αγώνας μας.

Βρισκόμαστε πάνω από 3 βδομάδες στο μπλόκο στα Πραιτώρια, και συνεχίζουμε τη μάχη για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας που αφορούν στην επιβίωσή μας. Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει στη βάση των αιτημάτων επιβίωσης που προβάλλουμε, και όχι των κυβερνητικών σχεδίων και μέτρων που μας εξοντώνουν.

Δεν διαπραγματευόμαστε το πόσα θα χάσουμε.

Συνεχίζουμε-Θα νικήσουμε».

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι των Χανίων

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος νομού Χανίων, καθώς και οι αγροτικοί σύλλογοι πρώην Δήμου Μύθημνας, πρώην Δήμου Αρμένων, Παλαιών Ρουμάτων, Κολυμβαρίου, Καίνας, Μεσκλών, Κρυονερίδας, Γαβαλοχωρίου, Αμυγδαλοκεφαλίου, γνωστοποιούν σε ανακοίνωσή τους τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους «συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο! Μαχητικά για 24η μέρα στο Μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Παραμένουμε στα μπλόκα του αγώνα στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι ο αγώνας μας θα συνεχιστεί, παρά τα εμπόδια, την τρομοκρατία και τους ελιγμούς, στους οποίους συμμετέχουν και δυνάμεις που παρεμβαίνουν στα μπλόκα, εκφράζοντας τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών τα οποία είναι ξένα προς αυτά των φτωχομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει στη βάση των αιτημάτων επιβίωσης που προβάλλουμε και όχι των κυβερνητικών σχεδίων και μέτρων που μας εξοντώνουν. Δεν διαπραγματευόμαστε το πόσα θα χάσουμε.

Απαιτούμε άμεσα τα εξής:

§ Απόσυρση του αντιασφαλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης.

§ Κατάργηση των παλιών φορολογικών μέτρων και απόσυρση των νέων.

§ Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια.

§ Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

§ Κατάργηση του φόρου στο κρασί και να μην περάσουν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

Την Κυριακή 21 Φλεβάρη θα συμμετάσχουμε στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νίκαιας Λάρισας, στις 12 το μεσημέρι. Συνεχίζουμε έτσι τον συντονισμό με τα άλλα 67 μπλόκα απ' όλη την Ελλάδα και αποφασίζουμε για την συνέχεια του δίκαιου αγώνα ενάντια στο ξεκλήρισμα μας. Στην σύσκεψη θα λάβει μέρος και το μπλόκο των Πραιτωρίων στο Ηράκλειο με το οποίο συντονιζόμαστε από την αρχή του πολυήμερου αγώνα μας.

Επίσης την ίδια μέρα στη 1μμ καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες και όλους τους μαζικούς φορείς των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και των γυναικών, που συμπαραστέκονται στον αγώνα μας, να δώσουν μαζικό παρών στην συγκέντρωση που θα καλούμε στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια και κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της εθνικής οδού.

Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News