default-image

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ της απολυμένης εγκύου

Κρήτη
Νέο επεισόδιο στο σίριαλ της απολυμένης εγκύου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο επεισόδιο εκτυλίχθηκε την Παρασκευή στην υπόθεση που αφορά την έγκυο εργαζόμενη σε τεχνική εταιρεία στο Ηράκλειο,  που όταν πριν από ενάμιση περίπου χρόνο ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της, όπως η ίδια ισχυρίστηκε, η εργοδοσία της ζήτησε ή να φύγει ή να μην κρατήσει το παιδί. Ολοκληρώνοντας την άδειά της, η γυναίκα επέστρεψε στην εργασία της, πλην όμως από την εταιρεία της είπαν να φύγει.

Το Σωματείο μισθωτών τεχνικών μιλάει για παράνομη απόλυση, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ο χρόνος εργασίας που προέβλεπε η σύμβασή της, ενώ η δικηγόρος της εταιρείας ξεκαθάρισε ότι η γυναίκα είχε λάβει εξώδικο με το οποίο ενημερωνόταν, ότι μέχρι και τον Μάιο που διαρκεί η σύμβασή της θα πληρώνεται κανονικά, πλην όμως δεν θα εργάζεται λόγω της αναταραχής που έχει προκαλέσει αυτή η υπόθεση.

Η συνάντηση των δύο πλευρών στην επιθεώρηση εργασίας, αναβλήθηκε για τις 11 Μαρτίου λόγω της απεργίας των δικηγόρων.

Η υπόθεση που προκάλεσε σάλο

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση απασχόλησε το 2014 την Κρήτη.

Αφορούσε σε εργαζόμενη γυναίκα η οποία διένυε τους τελευταίους μήνες της κύησής της, αλλά σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε το Παράρτημα του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου δέχτηκε μέχρι και πίεση προκειμένου να προχωρήσει ακόμα και σε έκτρωση ώστε να μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται απρόσκοπτα.

«Οι τελευταίες πολιτικές δίνουν το έναυσμα σε όλους αυτούς τους εργοδότες να συμπεριφέρονται με αυτόν τον επαίσχυντο πραγματικά τρόπο», είπε, σχολιάζοντας την ιστορία αυτή, ο τότε  πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.

Το περιεχόμενο της καταγγελίας που παρέπεμπε σε εργασιακό μεσαίωνα σχετίζεται με εταιρεία από την Κρήτη που απασχολούσε την έγκυο γυναίκα ως υπάλληλο γραφείου, αν και ήταν πολιτικός μηχανικός, με το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου σε ανακοίνωσή του να αναφέρει ότι «η συνάδελφος έχει δεχτεί απειλές να ρίξει το παιδί της προκειμένου να συνεχίσει να δουλεύει. Έχει δεχτεί απειλές για χειροδικία, ενώ παράλληλα η εργοδοσία έχει καταφερθεί εναντίον της υβριστικά. Τελικά η συνάδελφος δέχεται εκβιασμό προκειμένου να υπογράψει παραίτηση ως προϋπόθεση για να της καταβληθούν τα δεδουλευμένα».

Ρεπορτάζ:Ράνια Μωραϊτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News