default-image

Σήμερα αποφασίζουν για το διαχωρισμό Βενιζελείου - ΠΑΓΝΗ

Κρήτη
Σήμερα αποφασίζουν για το διαχωρισμό Βενιζελείου - ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΚΥΣΥΠΕ εξετάζεται σήμερα το αίτημα διαχωρισμού των δύο νοσοκομείων Βενιζελείου - ΠΑΓΝΗ, το οποίο υπερασπίζονται στο σύνολό τους οι θεσμικοί φορείς του Βενιζελείου (Ιατρική, Νοσηλευτική, Τεχνική Υπηρεσία, Σύλλογο Εργαζομένων), εκτιμώντας ότι η τριετής διαδικασία "διασύνδεσης" - συνένωσης των δύο μεγάλων νοσοκομείων ήταν απογοητευτική, καθώς ο κύριος επιδιωκόμενος στόχος του "οικονομικού εξορθολογισμού" έχει συσχετιστεί με την ατελώς υλοποιηθείσα "διασύνδεση", ούτε υπήρξαν σημαντικού βαθμού ποιοτικές αναβαθμίσεις των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας που να δικαιολογούν το μεγαλεπήβολο αρχικό σχέδιο.

''Τα προβλήματα του Βενιζελείου και τα οποία απορρέουν από αυτή τη συνένωση το οδηγούν με ταχύτατες διαδικασίες στην υπολειτουργία και το λουκέτο. Δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα μεγέθη του Πανεπιστημιακού.

Ο οικονομικός εξορθολογισμός και οι λοιπές προτάσεις των υπευθύνων τότε , Δυπεάρχη και Διοικητών ήταν κενό γράμμα'' είπε στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη, ο πρόεδρος των εργαζόμενων Γιώργος Χονδροζουμάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News