default-image

Στις 6 Μαϊου οι προσφορές για το Καστέλι

Κρήτη
Στις 6 Μαϊου οι προσφορές για το Καστέλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 6 Μαϊου ''κληρώνει'' για το μεγάλο έργο του νέου αεροδρομίου Καστελίου. Ο υπουργός Υποδομών-Μεταφορών αποφάσισε να δώσει νέα παράταση στην προγραμματισμένη για τις 23 Φεβρουαρίου δημοπράτηση, επικαλούμενος το θερμό επενδυτικό ενδιαφέρον, αλλά και σχετικό  αίτημα των ενδιαφερόμενων ''μνηστήρων'' που ζήτησαν περισότερο χρόνο ώστε να μπορέσουν να υποβάλλουν σχόλια και παρατηρήσεις επί των τευχών δημοπράτησης.

Η νέα αυτή παράταση ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη, μετά τις αλλαγές στον διαγωνισμό του έργου και στα τεύχη δημοπράτησης που έκανε η νυν κυβέρνηση. Οι  υποψήφιοι επενδυτές καλούνται στις 6 Μαϊου να καταθέσουν οριστικές, δεσμευτικές προσφορές με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στους Κινεζικούς κολοσσούς...

Τη στιγμή αυτή φαίνεται πως ερίζουν για το μεγάλο αναπτυξιακό έργο από την μια ο κρατικός κατασκευαστικός κολοσός της Κίνας, η China State Construction Engineering Corporation που έχει συστήσει κοινοπραξία με την Archirodon Group και την εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου της Ζυρίχης. Από την άλλη η γνωστή από την παρουσία της στο λιμάνι του Πειραιά Cosco, το ενδιαφέρον της οποίας διέρρευσε πριν μερικές ημέρες από κυβερνητικές πηγές.

Δεν λείπει, συνάμα, το ενδιαφέρον και από ευρωπαϊκούς ομίλους, Γαλλικούς, Γερμανικούς και Ισπανικούς.

Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News