default-image

Δ.Χριστόπουλος : Έρχεται κλείσιμο συνόρων, όχι ‘’έξοδος’’ από την Σένγκεν  

Κρήτη
Δ.Χριστόπουλος : Έρχεται κλείσιμο συνόρων, όχι ‘’έξοδος’’ από την Σένγκεν  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Σύνοδος κορυφής για το προσφυγικό αυτό το διήμερο , θεωρητικά θα επικυρώσει την γραμμή Μέρκελ περί μηχανισμού ροών προσφύγων , υποδομών και ανοιχτών συνόρων , στη πράξη όμως ιδίως οι κεντρικές και ανατολικές χώρες της Ε.Ε. σταδιακά προχωρούν διμερώς σε κλείσιμο των συνόρων τους.

Αυτό είπε στο Ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο καθηγητής στο Πάντειο και Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου , Δημήτρης Χριστόπουλος .

Πρακτικά σημείωσε μπορεί ούτε έξοδο προσωρινή από την Σένγκεν  να μην έχουμε, όμως τα σύνορα από την Ελλάδα και βορειότερα θα κλείσουν.

Άρα κατά τον κ. Χριστόπουλο , ίσως θα ήταν καλύτερο να γίνει τώρα αυτό και όχι σε έξαρση τον Μάιο προσφυγικών ροών, ώστε να δοθεί σήμα και αυτές οι ροές να αλλάξουν σταδιακά από τώρα διαδρομές.

Προφανώς και αρκετές χιλιάδες θα μείνουν στην Ελλάδα για ένα διάστημα, αυτό θα είναι πρόβλημα αλλά όχι μεγαλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια με τις εικόνες μεταναστών σε Ηγουμενίτσα ή Πάτρα.

Το ερώτημα και η αποτυχία της Ευρώπης κατά τον ίδιο , είναι πως μία Ένωση μισού δισεκατομμυρίου πληθυσμού για 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες κινδυνεύει με διάλυση , με κυριαρχία ακραίων φοβικών και ρατσιστικών αντιλήψεων που θυμίζουν τις αιτίες της κρίσης του μεσοπολέμου στην Ευρώπη 95 χρόνια πριν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News