default-image

Με συγκίνηση η λειτουργία στο μισοβυθισμένο Σφεντύλι(photos)

Κρήτη
Με συγκίνηση η λειτουργία στο μισοβυθισμένο Σφεντύλι(photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα γιορτινά του έβαλε για την Τρίτη και την Τετάρτη το μισοβυθισμένο χωριό Σφεντύλι, όπου πρώην κάτοικοι της περιοχής γιορτάζουν τον άγιο τους, τον Άγιο Θεόδωρο.

Με δάκρυα οι λιγοστοί άλλοτε κάτοικοι επισκέφθηκαν και πάλι το εκκλησάκι

Τις τελευταίες μέρες, ο πολιτιστικός σύλλογος αλλά και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο προχώρησαν σε έναν γενικότερο καθαρισμό του μισοβυθμισμένου χωριού και στον στολισμό της Εκκλησίας, προκειμένου να υποδεχθούν εκατοντάδες δημότες και επισκέπτες.

Κατάνυξη και συγκίνηση

Έντονη ήταν η συγκινησιακή φόρτιση των πιστών που παρακολούθησαν τον εσπερινό στο αγαπημένο εκκλησάκι.Άναψαν με κατάνυψη ενα κερί στη χάρη του Αγίου.

Πανηγύρι στο μισοβυθισμένο χωριό

Πιστοί στα έθιμα και στις παραδόσεις, προσκάλεσαν τον κόσμο στο πανηγύρι που έχουν στήσει στο χωριό, επισημαίνοντας ότι το μεγάλο έργο αυτό του Φράγματος Αποσελέμη, δεν στέκεται εμπόδιο και φέτος για τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Θεοδώρου.

Ο ναός έβαλε και πάλι τα γιορτινά του

Μιλώντας στην εκπομπή Κρήτη σήμερα της Κρήτη tv η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου ανέφερε ότι έχει γίνει δωρεά ενος οικοπέδου που θα χρησιμοποιηθεί πλέον για τις ανάγκες του ναού.

Δείτε το απόσπασμα

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_8v01bha1/

Να σημειωθεί ότι, τα νερά του Φράγματος έχουν υποχωρήσει αρκετά μέτρα από τον ιερό ναό, λόγω της υδροδότησης του Ηρακλείου, της Χερσονήσου και της πόλης του Αγίου Νικολάου ενώ πέρυσι, λίγες μέρες μετά το πανηγύρι, τα νερά του Φράγματος είχαν εισέλθει μέσα στο ναό.

Ρεπορτάζ:Γεωργία Μακάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News