default-image

Τους συνδικαλιστές καταγγέλλουν ανεξάρτητοι αγρότες του Ηρακλείου

Κρήτη
Τους συνδικαλιστές καταγγέλλουν ανεξάρτητοι αγρότες του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Ηράκλειο Κρήτης ανεξάρτητοι αγρότες κατέλαβαν το κτήριο της εφορίας, αφού προδόθηκαν για πολλοστή φορά από τους συνδικαλιστές τους, των οποίων η συμπεριφορά είναι τουλάχιστον ύποπτη αυτό τον καιρό.

Στην τελευταία μεγαλειώδη πορεία στις 4 Φλεβάρη η απόφαση των συνδικαλιστών ήταν να χωριστεί το τεράστιο πλήθος σε 2-3 «άσκοπα» μπλόκα με αποτέλεσμα όλος ο κόσμος που είχε αρχίσει να καλεί φίλους και συγγενείς(οι οποίοι δεν ήταν οι περισσότεροι αγρότες)να φύγει και να μείνουν πάλι 200-300 άτομα όταν ή συμμετοχή πριν διαχωριστούν είχε φτάσει ίσως κ πάνω από 20.000...

Στα πηγαδάκια που ακολούθησαν στα μπλόκα ή οργή των απλών αγροτών ξεχείλιζε με τους συνδικαλιστές και τις αποφάσεις τους.. Μερικές φράσεις που ακούστηκαν ήταν: «αρκετά με τους μαλακές που νομίζουν ότι είναι βοσκοί και εμείς πρόβατα» , «για ακόμα μια φορά μας έσπασαν για να μείνουμε λίγοι και να μην γίνει τίποτα» , «αν δεν πάμε τράπεζες ή εφορίες μας εχουν χεσμενους,δεν μας φταίει ο απλός κόσμος να κλείνουμε δρόμους».

Το αποτέλεσμα από αυτά τα πηγαδάκια είναι 2 μέρες μετά ανεξάρτητοι αγρότες για πρώτη φορά να παίρνουν πρωτοβουλία χωρίς τα συνδικάτα τους που είναι κομματικά ελεγχόμενα. Είναι μια πολύ σημαντική κίνηση που για πρώτοι φορά αγρότες βγαίνουν έξω από τα μαντριά των συνδικαλιστών.

- Ζητούν την βοήθεια και την συμπαράσταση από όλους μας για τον δίκαιο αγώνα τους. Νομίζω ότι είναι χρέος και τεράστια ευκαιρία για όλους να συμμετέχουν ίσως για πρώτη φορά σε κάτι ακοματιστο και αγνό .

- Να σημειωθεί ότι αυτή ή κίνηση ενώ το αγροτικό είναι πρώτο θεμα στα κανάλια δεν ακούγεται πουθενά . Ούτε κανάλια ούτε εφημερίδες ούτε κανείς!! Το μόνο μέσο που έχουμε είναι το ελεύθερο ακόμα διαδίκτυο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News