Κρήτη

Ευρ.Φεντεραλιστές Κρήτης: Οι καθυστερήσεις της κυβέρνησης δεν βοηθούν την οικονομία

Παρέμβαση για τις πολιτικές εξελίξεις κάνουν οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης. Οι Φεντεραλιστές αναφέρουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν ότι «τα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα, απαιτούν πολιτική υπευθυνότητα στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων».

Ένανχρόνο μετά τις πρώτες εκλογές, έχοντας παρέλθει ο χρόνος των πολιτικών εξαγγελιών, μέσα από την αναγκαία και επώδυνη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, καθυστερήσεις εφαρμογής και υλοποίησης όσων προβλέπονται στην συμφωνία, δεν βοηθούν την προσπάθεια για οικονομική σταθερότητα, κοινωνική συνοχή, το ζητούμενο της ανάπτυξης.

Την ώρα που εκδηλώνονται σοβαρές κοινωνικές αντιδράσεις, πάνω στις οποίες κατέπεσαν οι εύκολες προσεγγίσεις για την κρίση, τα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα, απαιτούν πολιτική υπευθυνότητα στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων, απο ένα κυβερνητικό σχήμα που καλείται να αντιμετωπίσει το ζήτημα της προσφυγικής κρίσης, έχοντας και εκεί να κάνει βήματα επί των όσων έχουν συμφωνηθεί σε κοινοτικό επίπεδο, που δεν θα αφήνουν να εκδηλώνονται σκέψεις για την θέση μας στην συνθήκη Σένγκεν.

Σε μια Ευρώπη που πρέπει να καλύψει τα δικά της ελλείμματα ως προς την ενιαία αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος, διαφυλλάσοντας τις αρχές και τις αξίες της, ενισχύοντας την έννοια και την θέση των εξωτερικών ευρωπαϊκών συνόρων, μακρυά από λογικές εσωτερικής της διαίρεσης.

Σχόλια