default-image

LIVE τα γεγονότα- Αναχώρησαν οι αγρότες για την Αθήνα

Κρήτη
LIVE τα γεγονότα- Αναχώρησαν οι αγρότες για την Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποφασισμένοι να δώσουν μάχη για να ακουστούν τα αιτήματά τους, να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας  και ακουστούν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι οι αγρότες. Αρχικά συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι Ηρακλείου με τη συμμετοχή να αυξάνεται συνεχώς και αναχώρησαν με δύο πλοία για τον Πειραιά για να πραγματοποιήσουν τη μεγάλη κινητοποίηση.

Με έντονο παλμό οι αγρότες έδωσαν μια πρώτη γεύση της δυναμικής κινητοποίησης που θα ακολουθήσει στην Αθήνα, ωστόσο ταξίδεψαν τελικά χωρίς τρακτέρ όπως άλλωστε είχε ανακοινωθεί.

Δείτε σε απευθείας μετάδοση τις εξελίξεις

Για "ιμιτασιόν αριστερή κυβέρνηση" έκανε λόγο μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Κρήτη tv ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ ο κ.Στρατάκης που τόνισε ότι προωθείται το μεγαλύτερο έγκλημα που έχει γίνει στην ιστορία της χώρας.

"Να κατεβάσουν τις ασπίδες"

Οργισμένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών Πρίαμος Ιερωνυμάκης ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή "Κρήτη σήμερα" της Κρήτη tv έκανε λόγο για φασιστική  πολιτική της κυβέρνησης ,εκτίμησε ότι αυτή τη φορά θα είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των αγροτών και κάλεσε τους αστυνομικούς να κατεβάσουν τις ασπίδες όταν έρθουν αντιμέτωποι με τους αγρότες…

Ζωντανά οι εξελίξεις

Το neakriti.gr ταξιδεύει στην Αθήνα για να μεταδώσει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις και να μεταφέρει όλα τα γεγονότα από τη μεγάλη κινητοποίηση. Με απευθείας μετάδοση των γεγονότων, πλούσιο φωτορεπορτάζ και όλες τις κινήσεις των αγροτών.

Όλο και περισσότεροι είναι οι αγρότες που συγκεντρώθηκαν

300 οι αγρότες από Χανιά και Ρέθυμνο

Την ίδια ώρα για το λιμάνι του Πειραιά ταξιδεύουν και οι αγρότες από τα Χανιά και το Ρέθυμνο .Οι αγρότες άρχισαν να συγκεντρώνονται σταδιακά από τις 6 το απόγευμα στο λιμάνι της Σούδας από όπου και παρέλαβαν τα εισιτήρια τους για να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής.Στο χώρο του λιμανιού σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ύψωσαν τρία πανό και φώναζαν συνθήματα ζητώντας να αποσυρθεί το σχέδιο που έχει παρουσιαστεί για το ασφαλιστικό.

Όπως δήλωσαν αγροτοσυνδικαλιστές στην Αθήνα από τα Χανιά ταξιδεύουν περίπου 300 αγρότες. .

Φθάνουν στην Αθήνα και καταλαμβάνουν το Υπουργείο

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στη "Ν.Κ." ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συντονιστικού των Αγροτών, Πρίαμος Ιερωνυμάκης, η απόφαση που έχει ληφθεί από τους Κρητικούς αγρότες είναι, άμα τη αφίξει τους στην πρωτεύουσα, να μεταβούν στην πλατεία Βάθης, στο κέντρο της Αθήνας, όπου βρίσκεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. "Θα κάνουμε κατάληψη του υπουργείου», αποκάλυψε ο κ. Ιερωνυμάκης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι οι Κρήτες αγρότες δε σκοπεύουν να συναντηθούν με κανέναν, εάν "η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω τα μέτρα". "Θα νιώθουν καυτή την ανάσα μας κάθε στιγμή", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συντονιστικού.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η Αθήνα βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό και αναμένεται να υπάρξουν συγκρούσεις με τους αγρότες ιδιαίτερα αν από τα υπόλοιπα μπλόκα της χώρας ,επιμείνουν να φτάσουν με τρακτέρ στην πρωτεύουσα.

Ρεπορτάζ: Χριστόφορος Παπαδάκης- Φιλία Σαριδάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News