default-image

Ένταση στη δίκη Κατσούλη - τι κατέθεσε μητέρα κατηγορουμένου

Κρήτη
Ένταση στη δίκη Κατσούλη - τι κατέθεσε μητέρα κατηγορουμένου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άναψαν ξανά τα αίματα στη δίκη για το θάνατο του 47χρονου οπαδού του Εθνικού Πειραιώς, Κώστα Κατσούλη, η οποία η οποία συνεχίστηκε την Πέμπτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου στη Νεάπολη.

Αιτία ήταν η συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης η μητέρα ενός εκ των συνολικά έξι κατηγορουμένων που κάθονται στο εδώλιο.

Kατονόμασε τρία άτομα

Ειδικότερα, η εν λόγω γυναίκα κατονόμασε τρία άτομα τα οποία -σύμφωνα με την ίδια- συμμετείχαν στα επεισόδια που οδήγησαν στο σοβαρό τραυματισμό του άτυχου φιλάθλου και τα οποία δεν είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη της κατάθεση ενώπιον της Έδρας, η ίδια μάρτυρας είχε υποστηρίξει ότι υπάρχουν κι άλλα άτομα τα οποία θα έπρεπε να δικάζονται, τα οποία ωστόσο έχουν «γλιτώσει», καθώς φέρονται να ανήκουν σε «ισχυρές» οικογένειες, γνωστές στην τοπική κοινωνία.

Το Δικαστήριο διέκοψε τελικά τη συνεδρίαση για τις 9, το πρωί της Παρασκευής, οπότε και η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί με την εξέταση του εναπομείναντος μάρτυρα υπεράσπισης.

Κατάθεση γιατρών

Στη συνέχεια, αναμένεται να καταθέσουν ενώπιον της Έδρας γιατροί, οι οποίοι εξέτασαν τον άτυχο Κώστα Κατσούλη, ενώ ήταν εν ζωή, στο Ηράκλειο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε πριν από δυο μήνες, στις αρχές Δεκεμβρίου, με κατηγορούμενους συνολικά έξι άνδρες, ηλικίας 23 έως 32 ετών.

Από αυτούς, οι πέντε βαρύνονται με την κατηγορία της σκοπούμενης θανατηφόρας σωματικής βλάβης και είναι -μέχρι και σήμερα- προσωρινά κρατούμενοι.

Ο Κώστας Κατσούλης είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά την επίθεση που δέχτηκε τον Σεπτέμβριο του 2014, σε αγώνα ποδοσφαίρου ανάμεσα στον Ηρόδοτο και τον Εθνικό Πειραιώς, στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού.

Ο άτυχος φίλαθλος είχε μεταφερθεί λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του στην Αθήνα και το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή δύο εβδομάδες αργότερα.

Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News