default-image

Το "δωρεάν" ήταν... 70 χιλιάρικα

Κρήτη
Το "δωρεάν" ήταν... 70 χιλιάρικα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόλις πριν μία εβδομάδα, η δημοτική Αρχή Ηρακλείου, απαντώντας σε ερώτηση του Ηλία Λυγερού, για τις εργασίες στην πλατεία Ελευθερίας (αντιολισθητική τριβή) και τις υπόνοιες που άφηνε για μη σύννομες διαδικασίες, συνεπεία των οποίων ο εργολάβος των εργασιών δεν μπορούσε να πληρωθεί και αναζητούνταν "πατέντες" μέσω Πολιτικής Προστασίας για αυτό, απέρριπτε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις.

Μάλιστα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, ο δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δημόσια διαβεβαίωναν ότι πρόκειται για έργο με αυτεπιστασία, χωρίς κόστος και ότι ακόμη και το εξειδικευμένο μηχάνημα που χρησιμοποιήθηκε για την τριβή των μαρμάρων στη πλατεία παραχωρήθηκε δωρεάν (!) από ιδιώτη εργολάβο που το διέθεσε.  

Ομως με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας "Νέα Κρήτη", το θέμα αποκτά νέες διαστάσεις και μάλιστα ενόψει νέας ερώτησης του Λυγερού για απευθείας αναθέσεις έργου τεχνικής συντήρησης της Ανάπτυξης Αθλητισμού Α.Ε. ΟΤΑ, το οποίο εμφανίζεται να σπάει σε 7 κομμάτια, συνολικού ύψους μαζί με ΦΠΑ 107 χιλιάδων ευρώ, για τα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα, άρα ως τέτοιο δεν μπορούσε να δοθεί με απευθείας ανάθεση.

Ολο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Γιώργου Σαχίνη στη "Νέα Κρήτη" που κυκλοφορεί

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News