default-image

Πιάνουν... σκούπα και οι αστυνομικοί

Κρήτη
Πιάνουν... σκούπα και οι αστυνομικοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με υγειονομική βόμβα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εικόνα που επικρατεί σε χώρους της ΕΛ.ΑΣ. και σωφρονιστικά καταστήματα το τελευταίο διάστημα όπου πρωταγωνιστούν οι άθλιες συνθήκες υγιεινής, η δυσοσμία και με κερασάκι στην τούρτα τους αστυνομικούς που υποχρεούνται να αναλαμβάνουν ακόμη και χρέη καθαρίστριας.

Και όλα εξαιτίας της λήξης των συμβάσεων καθαριότητας στην ΕΛ.ΑΣ. και την απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να μην ζητήσει παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα, αλλά να περιμένει να ολοκληρωθεί ο πανελλήνιος διαγωνισμός τους επόμενους μήνες, σύμφωνα και  με τα όσα αναφέρει σε παρέμβαση του προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Τόσκα, ο Λευτέρης Αυγενάκης, αναπληρωτής Γραμματέας της Π.Ε της ΝΔ.

Ακόμη πιο τραγική είναι η κατάσταση στους χώρους κράτησης και στα σωφρονιστικά καταστήματα, όπου η τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής είναι επιτακτική, αφού, κατά διαστήματα, υπάρχουν και περιπτώσεις κρατουμένων με σοβαρά προβλήματα μεταδοτικών ασθενειών (ηπατίτιδα, μηνιγγίτιδα, κλπ). Δυστυχώς, ο φόβος να αποτελέσουν οι χώροι αυτοί εστίες μολύνσεως είναι πραγματικός και ιδιαίτερα σοβαρός για την υγεία τόσο των κρατουμένων όσο και του προσωπικού.

Επίσης, τονίζεται στην παρέμβαση του βουλευτή ότι "Η ολιγωρία και η αδιαφορία της κυβέρνησης, που δεν μερίμνησε για την περίοδο μεταξύ της λήξης των συμβάσεων καθαριότητας και της ολοκλήρωσης του νέου διαγωνισμού, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα υγιεινής και είναι ορατός ο κίνδυνος αντιμετώπισης σοβαρών προβλημάτων για τη δημόσια υγεία".   

Ο κ. Αυγενάκης ζητάει μεταξύ άλλων από την κυβέρνηση απαντήσεις και σε ποιες ενέργεις θα προχωρήσει προκειμένου να αλλάξει η κατάσταση και τα σωφρονιστικά καταστηήματα να σταματήσουν να αποτελούν εστίες μικροβίων και εμφάνισης ακόμη και μεταδοτικών ασθενειών.

Αναλυτικά τίθενται τα εξής ερωτήματα: "1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί από τη λήξη των συμβάσεων καθαριότητας στην ΕΛ.ΑΣ.; 2. Για ποιο λόγο δεν λήφθηκε μέριμνα για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας, είτε με παράταση των συμβάσεων, είτε με άλλο τρόπο, μέχρι την ολοκλήρωση του πανελλήνιου διαγωνισμού;  3. Ποιος ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας τόσο στους χώρους της ΕΛΑΣ, όσο και στους χώρους κράτησης και στα σωφρονιστικά καταστήματα προκειμένου να παρέχονται οι απαιτούμενες συνθήκες υγιεινής και να αποφευχθεί η εμφάνιση μεταδοτικών ασθενειών;".    

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News