Κρήτη

Θ.Μαυρίδης : Σε ρόλο σάκου του μποξ η Ελλάδα 

Το προσφυγικό και οι γεωπολιτικές του προεκτάσεις, ως συνέπεια των αχαρακτήριστων εδώ και ένα χρόνο επιλογών  της Ελλάδας , οδηγούν τη χώρα σε ρόλο «σάκου του μποξ» από την Ε.Ε. δηλώνει μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη, ο διευθυντής του Liberal.gr δημοσιογράφος - αναλυτής Θανάσης Μαυρίδης .

Όπως είπε η ανύπαρκτη κοινή ευρωπαϊκή πολιτική και οι λογικές χωριστών για τα συμφέροντα τους πολιτικών των χωρών της Ε.Ε. , βρήκαν το άλλοθι στις πολιτικές του «τίποτα» στην Ελλάδα και της ιδεοληψίας περί  « ανοιχτών συνόρων» για να φορτώσουν όλα τα δικά τους αδιέξοδα.

Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα δεν υπάρχει καν  μίνιμουμ εθνική συζήτηση στη πολιτική σκηνή. Ο σουρεαλισμός στην κυβερνητική γραμμή κυριαρχεί και την ίδια ώρα χωρίς πειστική μεταρρυθμιστική πρόταση στη κοινωνία οδεύουμε σε ένα αδιέξοδο μέσα στο επόμενο εξάμηνο, όπου εκλογές χωρίς πολιτική πρόταση δεν πρόκειται να λύσουν τίποτα.

Μάλιστα κατά τον Θανάση Μαυρίδη, σε μία περίοδο που και η καρδιά της Ε.Ε. με χώρες όπως η Γερμανία αντιμετωπίζουν οριακές καταστάσεις είτε προς διάλυση της Ε.Ε.,  είτε προς βαθύτερη ενοποίηση, η Ελλάδα ασχολείται με την όλο και μεγαλύτερη υποβάθμιση της σε μία χώρα πλήρους Βαλκανοποίησης .

Σχόλια