Κρήτη

Με επιτυχία η ημερίδα "Το ελαιολάδο στο χώρο και το χρόνο"

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο η ημερίδα "Το ελαιόλαδο στο χώρο και στο χρόνο" που διοργανώθηκε από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση "Επτάστικτος" στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας.

Απεύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους της Δημοτικής αρχής ο αντιδήμαρχος κ. Α. Παπαδοπετράκης ο πρόεδρος του Δ.Δ. Καβουσίου Γιάννης Ρεμεδιάκης και ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων ο κ. Κουνελάκης. Εισαγωγικά ο γραμματέας της ΚΟΙΝΣΕΠ "Επτάστικτος" Παύλος Δασκαλάκης παρουσίασε το ιστορικό δημιουργίας, την μέχρι τώρα πορεία γέννησης καθώς και τους στόχους της συλλογικής αυτής προσπάθειας με ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα καταγραφής και ανάδειξης των υπεραιωνόβιων ελαιοδέντρων της περιοχής.

Στο κύριο μέρος έγινε παρουσίαση εκ μέρους της δημοσιογράφου κ. Πέλλας Λασιθιωτάκη καθώς και της κ Παναγιώτας Ψειροφωνιά (επιστημονικού συνεργάτη ΤΕΙ) των μέχρι τώρα εξελίξεων στο θέμα της καταγραφής και προστασίας των ιστορικών ελαιοδέντρων της Κρήτης ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού με θέμα τα υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα της Κρήτης αποτέλεσμα πολύχρονης εργασίας του φωτογράφου Μ. Τσαντάκη.

Στο τελευταίο μέρος έγινε παρουσίαση απο τον ομότιμο καθηγητή ΤΕΙ Πανεπιστημίου Κρήτης κ . Δ. Λιδάκη με θέμα ποια είναι τα χαρακτηριστικά του καλού ελαιολάδου, τις επιπτώσεις στην υγεία καθώς και τις καλές πρακτικές συλλογής, άλεσης και αποθήκευσης του.

Εκ μέρους της ΚΟΙΝΣΕΠ «Επτάστικτος» ευχαριστούμε τους προσκεκλημένους μας ομιλητές καθώς και τους συμπολίτες μας που συνεισέφεραν στην επιτυχία της σημαντικής αυτής εκδήλωσης.

Σχόλια