default-image

Απόβαση Κρητικών την Παρασκευή στην Αθήνα-Κατάληψη ΔΟΥ (video)

Κρήτη
Απόβαση Κρητικών την Παρασκευή στην Αθήνα-Κατάληψη ΔΟΥ (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόβαση ετοιμάζουν αγρότες από την Κρήτη στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, oι αγρότες αναχωρούν το βράδυ της Πέμπτης για Αθήνα όπου θα συναντήσουν τους αγρότες από όλη τη χώρα και θα πραγματοποιήσουν δυναμικό συλλαλητήριο. Μάλιστα η προσπάθεια είναι να υπάρξει κοινό μέτωπο όλων των αγροτών της Κρήτης.

Ολοκληρώθηκε η προσύσκεψη που είχαν οι αγρότες και η οποία είχε προγραμματιστεί για το βράδυ της Κυριακής στον Προφήτη Ηλία, ωστόσο οι αποφάσεις θα παρθούν στη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί τη Δευτέρα, όπως αναφέρουν, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ.

Εντωμεταξύ το βράδυ της Κυριακής αγρότες κατέφτασαν στη ΔΟΥ Ηρακλείου, για κατάληψη επ' αόριστον στην ίδια Υπηρεσία. Σύμφωνα με τελευταίες εξελίξεις οι αγρότες είχαν προειδοποιήσει για την κατάληψη δημόσιων κτιρίων.

Η ΔΟΥ Ηρακλείου είχε αποκλειστεί αρχικά από ομάδα αγροτών από τις Μοίρες, στην πορεία, όμως, μαζεύτηκαν δεκάδες αγρότες από όλο το νομό.

«Η κατάληψη της ΔΥΟ θα είναι επ' αόριστόν, οι αγρότες είχαν προειδοποιήσει γι' αυτήν τους την κίνηση, ότι θα υπάρξει κατάληψη δημόσιων υπηρεσιών», δήλωσε μεταξύ άλλων στην "ΚΡΗΤΗ TV", ο κ. Πρίαμος Ιερωνυμάκης.

«Η απόβαση στην Αθήνα είναι τετελεσμένη», τόνισε ο κ. Ιερωνυμάκης, «ο κόσμος δεν κάνει πίσω. Είναι σε απόγνωση αυτή τη στιγμή. Δεν αντέχει άλλο. Το σχέδιο τους διαλύει τον κοινωνικό ιστό της χώρας», είπε και διευκρίνισε «Αυτό δεν αφορά μόνο τους αγρότες αλλά όλες τις κοινωνικές ομάδες».

«Ενισχύουμε τα μπλόκα και την κατάληψη στην εφορία. Στόχος είναι μία δυναμική παρουσία εδώ στον νομό Ηρακλείου. Είναι δεδομένο ότι θα πάμε στην Αθήνα, απλά πρέπει να καθοριστεί η ημέρα», είπε, ενώ ερωτηθείς αν ανέβουν με τα οχήματά τους ο κ. Ιερωνυμάκης ανέφερε πως υπάρχει αυτή η σκέψη, ωστόσο θα συζητηθεί στην επόμενη συνάντησή τους.  

Το βράδυ του Σαββάτου οι αγρότες αποφάσισαν όπως δήλωσαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της "ΚΡΗΤΗ TV", να αποχωρήσουν από το μπλόκο του Καρτερού για να αποφασίσουν από κοινού τα επόμενα βήματα.

Απαντούν με απόβαση στην Αθήνα οι αγρότες όλης της χώρας.

Χανιά: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους αγρότες και κτηνοτρόφοι

Την απόφαση να λάβουν μέρος στο πανελλήνιο συλλαλητήριο την ερχόμενη Παρασκευή στην Αθήνα, γνωστοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής αγρότες και κτηνοτρόφοι μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας.

Όπως γνωστοποίησαν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την Πέμπτη θα επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, καλώντας παράλληλα αγρότες και κτηνοτρόφους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση να το δηλώσουν στους κατά τόπους αγροτικούς συλλόγους.

Παράλληλα, παραμένουν στο μπλόκο που έχουν στήσει στη θέση «Μεγάλα Χωράφια», κλείνοντας για δέκα λεπτά την εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου στη μία μετά το μεσημέρι και στις πέντε το απόγευμα.

Άλλοι αγρότες συνεχίζουν τον αποκλεισμό του κόμβου Κλαδισού στη δυτική είσοδο της πόλης, με την κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται από παράλληλους δρόμους.

Η ανακοίνωση

Μαζική αναμένεται η συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Όπως αποφάσισαν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος νομού Χανίων, οι αγροτικοί σύλλογοι: πρώην Δήμου Μύθημνας, πρώην Δήμου Αρμένων, Παλαιών Ρουμάτων, Κολυμβαρίου, Καινας, Μεσκλών, Κρυονερίδας, Γαβαλοχωρίου και Αμυγδαλοκεφαλίου.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:      

«Κλιμάκωση του αγώνα στα μπλόκα με όλες τις μορφές και πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Παρασκευή 12 Φλεβάρη, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι από 63 μπλόκα όλης της χώρας, που συμμετείχαν στη μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Νίκαιας. Τρία ακόμα μπλόκα έστειλαν χαιρετιστήρια μηνύματα και δηλώνουν ότι συντάσσονται με τις αποφάσεις της σύσκεψης.

Η σύσκεψη έγινε με πρόσκληση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων και ύστερα από πρωτοβουλία του μπλόκου της Νίκαιας.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε:

Απορρίπτεται η πρόσκληση της κυβέρνησης να συμμετέχουν οι αγωνιζόμενοι αγρότες στη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, την ερχόμενη Τρίτη.

Τα τρακτέρ παραμένουν στα μπλόκα μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή συνεχίζονται και εντείνονται τα κλεισίματα των δρόμων και οι αποκλεισμοί.

Την Παρασκευή 12 Φλεβάρη, οι αγρότες απ' όλα τα μπλόκα θα συμμετέχουν και με τρακτέρ σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, όπου θα παραμείνουν για περισσότερες από μια μέρες, καλώντας τους εργαζόμενους και το λαό να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα τους. Για την οργάνωση και την περιφρούρηση του πανελλαδικού συλλαλητηρίου θα σχηματιστεί τις επόμενες μέρες επιτροπή από τους αγρότες των μπλόκων.

Με βάση αυτό το πρόγραμμα δράσης τις επόμενες μέρες θα ενταθούν οι επαφές με φορείς σε όλη τη χώρα για να ενισχυθεί το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα μας.

Επίσης, η σύσκεψη κατέληξε στο εξής πλαίσιο αιτημάτων:

Απόσυρση του αντιασφαλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης.

Κατάργηση των παλιών φορολογικών μέτρων και απόσυρση των νέων.

Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια.

Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

Κατάργηση του φόρου στο κρασί και να μην περάσουν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

Αναχώρηση την Πέμπτη 11 Φλεβάρη με πλοίο από το λιμάνι της Σούδας

Δηλώσεις συμμετοχής στους κατά τόπους Αγροτικούς Συλλόγους καθώς και στα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6942/266.104, 6945/499.815, 6945/586.577».

Κάλεσμα από το μπλόκο των Πραιτωρίων

Κάλεσμα στη μικρομεσαία αγροτιά του νομού Ηρακλείου απευθύνει ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων στους αγρότες του νομού Ηρακλείου, για συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.  

Σε ανακοίνωσή του αναφέρουν τα εξής:

«Σήμερα 7 Φλεβάρη οι εκπρόσωποι από 66 μπλόκα όλης της χώρας, μαζί και το μπλόκο των Πραιτωρίων, που συμμετείχαν στη μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη στην Νίκαια, μετά από πρόσκληση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, κι ύστερα από πρωτοβουλία του μπλόκου της Νίκαιας, αποφασίσαμε τα εξής:

Απορρίπτουμε την πρόσκληση της κυβέρνησης στον μαϊμού διάλογο της κοινοβουλευτικής επιτροπής, την ερχόμενη Τρίτη.

Τα τρακτέρ παραμένουν στα μπλόκα και μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, συνεχίζονται και εντείνονται τα κλεισίματα των δρόμων και οι αποκλεισμοί.

Την Παρασκευή 12 Φλεβάρη, οι αγρότες απ' όλα τα μπλόκα θα συμμετέχουν και με τρακτέρ σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, όπου θα παραμείνουν για περισσότερες από μια μέρες, καλώντας τους εργαζόμενους και το λαό να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα μας.

Για την οργάνωση και την περιφρούρηση του πανελλαδικού συλλαλητηρίου θα σχηματιστεί τις επόμενες μέρες επιτροπή από τους αγρότες των μπλόκων που συμμετείχαν στη σύσκεψη.

Επίσης, η σύσκεψη κατέληξε στα εξής αιτήματα ανόδου στην Αθήνα:

Απόσυρση του αντιασφαλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης.

Κατάργηση των παλιών φορολογικών μέτρων και απόσυρση των νέων.

Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια.

Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

Κατάργηση του φόρου στο κρασί και να μην περάσουν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

Η επιτροπή του μπλόκου Πραιτωρίων που συμμετείχε στην πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες του νομού Ηρακλείου σε συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο με τα συγκεκριμένα αιτήματα, συγκροτημένα και περιφρουρημένα, όπως θα ορίσει η επιτροπή του πανελλαδικού συλλαλητηρίου.

Μέχρι την Παρασκευή συνεχίζουμε πιο οργανωμένα στο μπλόκο μας, αναβαθμίζουμε την παρουσία μας στον κόμβο, δυναμώνουμε την δραστηριότητά μας στα γύρω χωριά, ενημερώνουμε την μικρομεσαία αγροτιά της περιοχής, Αγροτικούς Συλλόγους και άλλα μπλόκα!

Τηλέφωνο συμμετοχής: 6977/806.412».

Αποφάσεις της Πανελλαδικής σύσκεψης στη Νίκαια

Τα μπλόκα από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στην Πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Φλεβάρη 2016 και συγκάλεσε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, μετά από πρωτοβουλία του Μπλόκου Νίκαιας εκφράζοντας τους μικρομεσαίους αγρότες, αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας από την κυβέρνηση την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους μετά από διεξοδική συζήτηση, συμφώνησαν να προβάλουν και να διεκδικήσουν:

«Πρώτο: Ν' αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Δεύτερο: Να καταργηθεί η φορολόγηση μας από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κ.λπ.

Τρίτο: Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

Τέταρτο: Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο "κόκκινο", συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

Πέμπτο: Κατάργηση του φόρου στο κρασί - Ν' αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα μας - κι ενώ τα μπλόκα θα παραμένουν, θα ενισχύονται και θα στήνονται κι άλλα όπου χρειαστεί - η σύσκεψη αποφάσισε:

1. Να προχωρήσουμε, από αύριο Δευτέρα, σε παραπέρα κλιμάκωση του συντονισμένου πανελλαδικά κλεισίματος δρόμων, τελωνείων, λιμανιών, αεροδρομίων κ.λπ.

2. Να μην συμμετάσχει κανένας εκπρόσωπος μπλόκου στην σύσκεψη της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στην οποία καλεί για την Τρίτη 9 Φλεβάρη, η κυβέρνηση, με στόχο να μας βάλει σ' ένας «διάλογο - απάτη» που δε θα οδηγεί στην ικανοποίηση των αιτημάτων μας..

3. Να πραγματοποιηθεί μεγάλο πανελλαδικό - παναγροτικό συλλαλητήριο με κάθοδο στην Αθήνα κατασκήνωση και τρακτέρ στην πλατεία Συντάγματος, την Παρασκευή 12 Φλεβάρη. Να παραμείνουμε στο Σύνταγμα για δυο τουλάχιστον μερόνυχτα, επιδιώκοντας τη μαζική συμμετοχή και αλληλεγγύη όλων εκείνων που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική για να συμπαρασταθεί στον αγώνα για την επιβίωση μας και να στηρίξει τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά μας σε κοινό μέτωπο με τους εργατοϋπάλληλους αυτοαπασχολούμενους. Και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Για την οργάνωση του συλλαλητηρίου θα συγκροτηθεί Επιτροπή των Μπλόκων, η οποία αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη, θα επισκεφτεί μαζικούς φορείς της Αθήνας, από τους οποίους θα ζητήσει να καλέσουν τον κόσμο να πάρει μέρος στην αγροτική κινητοποίηση στο Σύνταγμα.

Αγωνιζόμαστε, με νύχια και με δόντια για να μην μας πάρουν τα χωράφια και τα ζώα μας. Για να μπορούμε να παράγουμε και από το μόχθο μας, να ζουν με αξιοπρέπεια, οι οικογένειές μας.

Πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν' αποχωρήσουμε. Ας το καταλάβει η κυβέρνηση και όλοι όσοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, την σιγοντάρουν».

Από τη Λάρισα

Ωστόσο οι αγρότες στη Νίκαια ήδη αποφάσισαν να "στρατοπεδεύσουν" από την Παρασκευή με τα τρακτέρ τους στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην Αθήνα μεταφέρεται από την Παρασκευή ο αγώνας των αγροτών, όπως αποφάσισαν ομόφωνα σήμερα οι εκπρόσωποι αγροτών από 68 μπλόκα που συμμετείχαν στην πανελλαδική συνάντηση της Νίκαιας. Σύμφωνα με την απόφαση, την Παρασκευή με τρακτέρ και λεωφορεία οι αγρότες θα μετακινηθούν στην Αθήνα και θα «στρατοπεδεύσουν» στο Σύνταγμα, τουλάχιστον επί διήμερο, ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες.

Παράλληλα από αύριο προχωρούν σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με αύξηση των αριθμών των ωρών αποκλεισμού των δρόμων στα μπλόκα συντονισμένα.Επίσης, αποφάσισαν να μην μετάσχουν στην συνάντηση της Τρίτης στην Βουλή που έχει συγκαλέσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο συνεδρίασης θεσμικής επιτροπής της Βουλής. Όπως ανέφεραν,ακόμη και οι αγρότες μπλόκων που δεν συμμετείχαν στην σημερινή συνάντηση στην Νίκαια δεν θα λάβουν μέρος-σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν- στην συνάντηση της Τρίτης.

Όσον αφορά στο κοινό πλαίσιο αιτημάτων που διαμορφώθηκε αυτό επικεντρώνεται στους ακόλουθους άξονες:

*Αφορολόγητο στις 12 χιλιάδες κατ άτομο. Στο συγκεκριμένο θέμα «έκανε πίσω» το μπλόκο Νίκαιας το οποίο είχε θέσει ως αίτημα τις 30 χιλιάδες αφορολόγητο αλλά όχι «ατομικό», «οικογενειακά» προκειμένου να υπάρξει κοινή συνισταμένη στην διατύπωση των αιτημάτων.

*Επίσης ζητούν απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού αλλά και κατάργηση φορολογικών μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για τον κλάδο, όπως επίσης και των τεκμηρίων διαβίωσης.

*Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια

*Ρύθμιση των κόκκινων δανείων ώστε να μην κατασχεθούν σπίτια.

*Να μην ισχύσει η φορολογία σε κρασί και τσίπουρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News