Κρήτη

Διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ Χανίων σε διωκόμενους αγωνιστές

Την αλληλεγγύη του στους συλληφθέντες της 28ης Οκτωβρίου του 2011 εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων με συγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα. Δηλώνουν επίσης ότι «όσο συνεχίζονται οι αντεργατικές εγκληματικές πολιτικές θα είμαστε στους δρόμους και θα αγωνιζόμαστε για την ανατροπής τους».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Στις 28 Οκτώβρη 2011 μετά από σχετικό κάλεσμα της ΕΛΜΕ και άλλων σωματείων, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο χώρο της παρέλασης. Στόχος της συγκέντρωσης ήταν  να μοιραστούν κείμενα, να φωνάξουμε συνθήματα και να διαμαρτυρηθούμε για τα μέτρα που εφαρμόζονταν σύμφωνα με τις επιταγές του πρώτου μνημονίου που είχε ψηφίσει και εφάρμοζε η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μετά το τέλος της παρέλασης, ο κόσμος κατέβηκε στο δρόμο και ξεκίνησε να διαδηλώνει. Ταυτόχρονα δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στην πορεία χτυπώντας με γκλομπ αρκετά άτομα, ενώ λίγα μετρά πίσω από τη διαδήλωση εμφανίστηκε οπλισμένη ομάδα νεοναζί, η οποία προκαλούσε επιδεικτικά, προσπαθώντας έτσι να εκφοβίσει όσους αγωνίζονται. Οι νεοναζί έφυγαν κυνηγημένοι απ' το πίσω τμήμα της διαδήλωσης ενώ λίγο αργότερα τα ΜΑΤ αποχώρησαν με τους «επισήμους» και η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε. Αργότερα η αστυνομία προχώρησε σε επιλεκτικές μηνύσεις αγωνιζομένων, χωρίς να έχουν υπάρξει συλλήψεις, ή προσαγωγές. 

Παρά το ανυπόστατο κατηγορητήριο η  υπόθεση δεν μπήκε στα αρχείο αλλά ορίστηκε να εκδικαστεί τη Δεύτερα  8 Φεβρουαρίου. Η δίκη το πιθανότερο είναι ότι θα αναβληθεί λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των δικηγόρων. Σε κάθε περίπτωση προστίθεται στη βιομηχανία παράγωγης διώξεων που καλά κρατεί όπως π.χ. οι διώξεις για τις διαδηλώσεις της 25ης Μάρτη, και για το «μεσοπρόθεσμο», για την κατάληψη της Αντιπεριφεiρειας, για το Αποπαιδάκι κλπ. 

Πρόκειται για πολίτικη δίωξη όπως και όλες οι αντίστοιχες διώξεις έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν τον κόσμο που αντιστέκεται στη βαρβαρότητα, να ποινικοποιηiσουν τους πολίτικους και κοινωνικούς αγώνες, τις μορφές πάλης του κινήματος και να εγκαθιδρύσουν ένα καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας στην κοινωνία.

- Ζητάμε η υπόθεση αυτή να τεθεί στο αρχείο, όπως και κάθε άλλη αντίστοιχη.

- Οι κοινωνικοί-ταξικοί αγώνες δεν είναι νόμιμοι η παράνομοι, άλλα ΔΙΚΑΙΟΙ.

- Οι διωκόμενοι αγωνιστές δεν είναι μόνοι.

- Την Παρασκευή 5/2 δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους αγωνιστές στη Πλατεία αγοράς στις 19:00.

- Δηλώνουμε ότι όσο συνεχίζονται οι αντεργατικές εγκληματικές πολιτικές θα είμαστε στους δρόμους καιθα αγωνιζόμαστε για την ανατροπής τους.

Σχόλια