default-image

Σε οκτάμηνα μετατρέπονται τα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ

Κρήτη
Σε οκτάμηνα μετατρέπονται τα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας κ. Αντωνοπούλου, εγκρίθηκε αίτημα του Υπουργείου προς την ΕΕ και πλέον η κοινωφελής εργασία του ΟΑΕΔ θα είναι 8μηνης διάρκειας με τα πεντάμηνα να αποτελούν παρελθόν από το πρόγραμμα των προσλήψεων ανέργων για το 2016.

Η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την ανεργία με τέσσερα προγράμματα μέσα στο 2016, για 150.000 θέσεις εργασίας, κόστους γύρω στα 500 εκατομμύρια ευρώ, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Παράλληλα εδώ και λίγες ημέρες δημοσιεύματα θέλουν ότι υπεγράφησαν οι αποφάσεις για την Κοινωφελή Εργασία του 2016 αλλά σε επικοινωνία του dikaiologitika.gr με το Υπουργείο Εργασίας χαρακτηρίστηκαν ανυπόστατα αφού ήθελαν από το νέο πρόγραμμα να ωφεληθούν ίδιος ακριβώς αριθμός ανέργων με πέρσι, δηλαδή 53.000 άνεργοι, κάτι όμως που δεν ισχύει.

Ο αριθμός θα είναι αρκετά μεγαλύτερος. Το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ όπως έχει άλλωστε ήδη κάνει γνωστό η κ. Αντωνοπούλου θα αφορά περίπου 100.000 ανέργους ενώ θα προβλέπει και αυστηρότερα πλαίσια για την προστασία των ανέργων από περιπτώσεις τοποθετήσεων σε ΟΤΑ για άλλες θέσεις από αυτές που έχουν προσληφθεί. Το νέο πρόγραμμα προσλήψεων με οκτάμηνα πλέον αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη.

Για το Ασφαλιστικό η κ. Αντωνοπούλου ανέφερε ότι :«Όταν υπάρχουν αντιπαραθέσεις πρέπει να εξελίσσονται γρήγορα και να γίνεται κοινωνικός διάλογος για να μπορούμε να προχωράμε γρήγορα μπροστά,, τόνισε η υπουργός. «Συζητάμε», πρόσθεσε. «Έχουμε προσχέδια νόμου, άρα και περιθώρια συζήτησης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News