default-image

Νέκρωσε η Ιεράπετρα-Απέκλεισαν για δύο ώρες πολυκατάστημα

Κρήτη
Νέκρωσε η Ιεράπετρα-Απέκλεισαν για δύο ώρες πολυκατάστημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πάντα σχεδόν έμειναν κλειστά στην Ιεράπετρα, ενώ μεγάλη επιτυχία είχαν οι συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν στην πλατεία Ηρώου, από όλα τα συνδικάτα, τους Συλλόγους, το ΠΑΜΕ και την Πρωτοβουλία κατά των μνημονίων, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της γενικής απεργίας που κήρυξε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Την ίδια ώρα χίλια τουλάχιστον αγροτικά αυτοκίνητα με τρία λεωφορεία που μετέφεραν αγρότες από την Ιεράπετρα και τη Σητεία και τον υπόλοιπο Νομό Λασιθίου, ξεκινούσαν  από τον κόμβο της Παχιάς Άμμου, με προορισμό την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, όπου είχαν αποφασίσει να ενωθούν με τους αγρότες της υπόλοιπης Κρήτης, στο πλαίσιο της παγκρήτιας παναγροτικής κινητοποίησης ενάντια στο αγροτικό ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Από τα ξημερώματα οι ομάδες περιφρούρησης της απεργίας, είχαν αποκλείσει τις εισόδους των τραπεζικών υποκαταστημάτων της Ιεράπετρας, επιτυγχάνοντας να μην λειτουργήσει κανένα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας, κατάφεραν να πείσουν τα μέλη τους να κλείσουν καταστήματα και επιχειρήσεις συμμετέχοντας στην γενική πανελλαδική απεργία. Για πρώτη φορά στην ιστορία σχεδόν το 95% των καταστημάτων και των επιχειρήσεων της Ιεράπετρας κατέβασαν ρολά.

«Μετά το συλλαλητήριο στην πλατεία Ηρώου, κάναμε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και καταλήξαμε στην είσοδο μεγάλης Γερμανικής πολυεθνικής αλυσίδας τροφίμων, που είχε λειτουργήσει απεργοσπαστικά.

Για δυο ώρες αποκλείσαμε την είσοδο του καταστήματος ζητώντας από τη διεύθυνση του, να συναντηθούμε για να τους ζητήσουμε να πειθαρχήσουν στις αποφάσεις που τους είχαν κοινοποιήσει τα συλλογικά μας όργανα, αλλά δεν εμφανίστηκε κανείς.

Καταγγέλλουμε την απεργοσπαστική αυτή κίνηση, αλλά δηλώνουμε και την ικανοποίηση μας γιατί το 95% των ντόπιων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής μας συμμετείχε στην απεργία, στέλνοντας το μήνυμα της απόσυρσης αυτού του καταστροφικού ασφαλιστικού σχεδίου Νόμου της κυβέρνησης», μας είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας, κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης.

«Ο κόσμος αυθόρμητα κατέληξε στην είσοδο αυτής της πολυεθνικής για να διαμαρτυρηθεί. Σε όλη την Ελλάδα και στην Ιεράπετρα οι πολίτες συγκεντρώθηκαν να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό "λαιμητόμο" που θέλει να περάσει η κυβέρνηση και να στείλουν το μήνυμα τους ότι θα αγωνιστούν όσο χρειαστεί, μέχρι να το αποσύρουν, για να ξεκινήσει ο διάλογος από μηδενική βάση», μας είπε μεταξύ άλλων ο πρώην βουλευτής Λασιθίου και στέλεχος της ΛΑΕ κ. Κώστας Δερμιτζάκης.

Στην συγκέντρωση των διαδηλωτών στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας και στην πορεία που κατέληξε στην είσοδο της γερμανικής πολυεθνικής, αισθητή ήταν η παρουσία του ΚΚΕ με το ΠΑΜΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση.

«Διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν σεβάστηκαν τη σημερινή παλλαϊκή κινητοποίηση και τη γενική απεργία ενάντια στο ασφαλιστικό. Είμαστε αντίθετοι με την εφαρμογή όλων των μνημονίων. Θέλουμε κοινωνική ασφάλιση για όλους και δωρεάν πρόσβαση στα φτωχά λαϊκά στρώματα στην Υγεία και την Παιδεία.

Να πάρουν πίσω το ασφαλιστικό Νομοσχέδιο και να μην τολμήσουν να το φέρουν για συζήτηση στη Βουλή . Πιστεύω ότι το λαϊκό κίνημα έχει μεγάλη δύναμη. Ο αγώνας θα συνεχιστεί και ο λαός θα νικήσει», μας είπε μεταξύ άλλων η κ. Μαρία Κοτσιφάκη από τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News