default-image

Κατάληψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση απο τους αγρότες (photos-video)

Κρήτη
Κατάληψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση απο τους αγρότες (photos-video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κατάληψη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έχουν προχωρήσει αυτήν την ώρα οι αγρότες που είναι συγκεντρωμένοι εδώ και καιρό στην πλατεία Κουντουριώτη,επί της παραλιακής λεωφόρου στα πλαίσια στην πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από την Λεωφόρο 62 Μαρτύρων, στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ και ενώ προηγουμένως έκαναν μία ολιγόλεπτη στάση από την πλατεία Ελευθερίας.

Η παραλιακή λεωφόρος έχει αποκλειστεί από δεκάδες τρακτέρ  και αγροτικά οχήματα ενώ χαρακτηριστική είναι η εικόνα με το φέρετρο που εναποθέσαν οι διαμαρτυρόμενοι στην είσοδο του κτιρίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μία συμβολική κίνηση του σημερινού τους αγώνα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων δεν διεξάγεται από το παραλιακό μέτωπο λόγω της κινητοποίησης και οι οδηγοί θα πρέπει να βρεθούν στους προορισμούς τους από άλλους δρόμους .

Δεκάδες τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα από νωρίς το πρωί είχαν παραταχθεί κατά μήκος της Λεωφόρου 62 Μαρτύρων όπου και προστέθηκαν  αγρότες και από το Λασίθι, δημιουργώντας κομβόι για το Ηράκλειο.

Παρακολουθήστε το βίντεο της απόβασης αγροτών από την ενδοχώρα του νομού μέσα από την ΒΙΠΕ προς της Λ.62 Μαρτύρων.

Στο μέτωπο του κομβόι από το Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδος, βρισκόταν μία ακόμη νεκροφόρα, με την γαλανόλευκη να κυματίζει.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό οι αγρότες θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Ελευθερίας όπου και θα συναντηθούν με τους υπόλοιπους διαμαρτυρόμενους από το ΕΚΗ και από εκεί όλοι μαζί θα ενώσουν φωνές και δυνάμεις για να μεταβούν πιθανότατα προς την Αποκεντρώμενη Διοίκηση και σίγουρα στο Γιόφυρο όπου θα υπάρξει αποκλεισμός του  κόμβου πάνω στην εθνική οδό.

 

Ο νομός Ρεθύμνου θα μετέχει στο συλλαλητήριο του Ηρακλείου, ενώ στο μεταξύ, τα μπλόκα στο Οροπέδιο Λασιθίου, στα Πραιτώρια, στο Ατσιπόπουλο στο Ρέθυμνο και στα Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά συνεχίζονται.

Αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό στον Καρτερό

Αγρότες από τον Δήμο Χερσονήσου έκλεισαν χθες συμβολικά για μία ώρα περίπου την εθνική οδό στο ύψος του Καρτερού με τρακτέρ.

Συγκεκριμένα, αγρότες από χωριά του δήμου Χερσονήσου όπως είναι η Επισκοπή, η Βάθεια, η Ελιά και η Χερσόνησος ξεκίνησαν χθες το πρωί για να παρατάξουν τα τρακτέρ τους κατά μήκος της εθνικής χωρίζοντας στα δύο το νησί για μία ώρα περίπου.

Οι αγρότες αντιδρούν στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση καθώς και στο νέο φορολογικό σύστημα το οποίο αν ισχύσει «θα μας καταστρέψει τελείως», όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν στο neakriti.gr.

Η ΟΑΣΝΗ

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου καλεί όλους τους αγρότες να δώσουν δυναμικά το "παρών" στο αυριανό παγκρήτιο συλλαλητήριο.

«Όλοι μαζί να φωνάξουμε ένα βροντερό "όχι" στις πολιτικές της εξαθλίωσης, στέλνοντας παράλληλα ένα μαζικό και ηχηρό μήνυμα αντίδρασης. Θέλουμε μέτρα ανάπτυξης, ώστε προγραμματισμένα και συγκροτημένα να βαδίσουμε στη "γεωργία του μέλλοντος". Ας χαράξουμε επιτέλους Αγροτική Πολιτική», αναφέρει η ανακοίνωση.

Δε φεύγουν από τα μπλόκα

Χθες, εξάλλου, οι συνδικαλιστές του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων (της ΠΑΣΥ), που συνεχίζει τον αποκλεισμό στα Πραιτώρια, ενημέρωνε τους αγρότες στα χωριά, με συσκέψεις και επαφές, για την σημερινή κινητοποίηση.

«Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στην απεργιακή συγκέντρωση στις 4 Φλεβάρη στην πλατεία Ελευθερίας, στις 10 το πρωί, με άλλους αγρότες, πλάι στους εργάτες και τους επαγγελματίες», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων.

Βάλια Μπούη-Χριστόφορος Παπαδάκης

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News