default-image

Αυτοψία σε δημοτικά σχολεία της Ιεράπετρας

Κρήτη
Αυτοψία σε δημοτικά σχολεία της Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοτικά Σχολεία οικισμών της δημοτικής κοινότητας Ιεράπετρας επισκέφτηκαν την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Μανός Λουτσέτης, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας, κ. Έφη Κοκολάκη και ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Ηλίας Νταραράς στο πλαίσιο ενημέρωσης για τις ανάγκες και τα υπάρχοντα προβλήματα.

Παρουσία του υπεύθυνου πολιτικού μηχανικού του δήμου Ιεράπετρας, δρ. Γεωργίου Βαρδάκη επισκέφτηκαν το δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Κεντριού και το δημοτικό σχολείο  Γρα Λυγιάς και συζήτησαν με τους διευθυντές των σχολείων και τους προέδρους των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, πραγματοποιώντας παράλληλα αυτοψία στις εγκαταστάσεις τους προκειμένου να διαπιστώσουν την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων.

Σχετικά με το δημοτικό σχολείο Κεντριού κατά τη συζήτηση που ακολούθησε με τον διευθυντή, κ. Ψαρουδάκη εκφράστηκε η ανάγκη για δημιουργία μιας νέας αίθουσας λόγω και των αυξημένων αναγκών που παρατηρούνται, ενώ όσον αφορά το νηπιαγωγείο μετά από συζήτηση με την διευθύντρια, κ. Γιανουσοπούλου υπαρκτή είναι η ανάγκη δημιουργίας αποθηκευτικού χώρου, αλλά και, όπως διαπιστώθηκε, η αποκατάσταση ζημιών στην τοιχοποιία των WC και η υλοποίηση θερμομόνωσης στην ταράτσα.

Αντίστοιχες ανάγκες διαπιστώθηκαν και στο δημοτικό της Γρα Λυγιάς. Όπως τονίστηκε μετά από συζήτηση με την διευθύντρια, κ. Φανουράκη, την πρόεδρο του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Περάκη και την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου, κ. Σαββίδου βασική ανάγκη του σχολείου είναι η δημιουργία μιας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, η δημιουργία μεγαλύτερου αποθηκευτικού χώρου αλλά και η ανάγκη διαμόρφωσης μεγαλύτερου χώρου διδασκόντων.

Αναφορικά με τις ανάγκες συντηρήσεων διαπιστώθηκαν προβλήματα σχετικά με την απορροή των όμβριων υδάτων στον αύλειο χώρο, τα φθαρμένα κιγκλιδώματα  και καταγράφηκαν ανάγκες που αφορούν συντηρήσεις και αποκαταστάσεις τεχνικών προβλημάτων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών του δήμου Ιεράπετρας, κ. Ηλίας Νταραράς ευχαρίστησε τους διευθυντές και τους διδάσκοντες των σχολείων, αλλά και τους Συλλόγους Γονέων για τη σημαντική εποικοδομητική προσφορά του, ενώ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών αναφέρθηκε στους άμεσους στόχους του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News