Κρήτη

Εκδηλώσεις για την επέτειο του ολοκαυτώματος στο Μελιδόνι

Τιμητικές εκδηλώσεις για την 192η επέτειο του ολοκαυτώματος πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 στο Σπήλαιο του Μελιδονίου.

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου παρά του σπηλαίου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο, ενώ ακολούθησε και επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και απόδοση τιμών στους νεκρούς, που έχουν ταφεί στο κοινοτάφειο, το οποίο βρίσκεται εντός του ιστορικού σπηλαίου, όπου εκτυλίχθηκε η ηρωική θυσία των 370 γυναικόπαιδων, αμάχων και οπλοφόρων στις 24 Ιανουαρίου 1824 από τις τούρκικες στρατιές  των Πασάδων Χουσεΐν και Μουσταφά.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτρης Κόκκινος και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελιδονίου κ. Νίκος Παρασκάκης, ενώ τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο φιλόλογος Ευάγγελος Βασσάλος, διευθυντής του Γενικού Λυκείου Περάματος.

Ακολούθησε ο τερματισμός του ετήσιου Μελιδόνιου Δρόμου, στον οποίο συμμετείχαν ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Τae kwondo Περάματος, οι μαθητές του χωριού και οι αθλητές των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου του Α.Ο. Τάλως Μελιδονίου.

Οι εκδηλώσεις οργανώθηκαν από τον δήμο Μυλοποτάμου, την δημοτική κοινότητα, την ενορία, τον πολιτιστικό σύλλογο και τον αθλητικό σύλλογο Μελιδονίου.

Παρευρέθηκαν επίσης ο Βουλευτής Ρεθύμνου κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Μιχάλης Ταρουδάκης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, κληρικοί της περιοχής, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, συλλόγων, φορέων και πλήθος κόσμου. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με γεύμα που παρέθεσαν στους παρευρισκόμενους οι φορείς του Μελιδονίου.

Σχόλια