default-image

Ένας στους τρεις αγρότες στα όρια της φτώχειας (video)

Κρήτη
Ένας στους τρεις αγρότες στα όρια της φτώχειας (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα όρια της φτώχειας ένας στους τρεις αγρότες. Αυτό προκύπτει από έρευνα του ΙΝΑ-ΓΣΕΕ, που αναδεικνύει ουσιαστικά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες κάτω από τις οποίες έχει ένα μεγάλο μέρος του γεωργικού πληθυσμού της Ελλάδας.

Άκρως αποκαλυπτικά τα στοιχεία της έρευνας που εξετάζει τις συνθήκες διαβίωσης και εισοδημάτων συνολικά του γεωργικού πληθυσμού της χώρας για την περίοδο 2001-2011. Το ποσοστό της φτώχειας στο γεωργικό πληθυσμό είναι διπλάσιο γενικά από το αντίστοιχο του μη γεωργικού.

Τέσσερις στους δέκα συνταξιούχους στα όρια της φτώχειας, που ενώ παρουσιάζουν σχετικά μικρό ποσοστό φτώχειας εντός του γεωργικού πληθυσμού, εμφανίζουν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά από τους υπόλοιπους συνταξιούχους.

Το ποσοστό φτώχειας στο γεωργικό πληθυσμό πριν τις μεταβιβάσεις φτάνει το ''εντυπωσιακό'' 64,4% για το 2009 και αυξάνεται μέχρι το 66% για το 2011.

Βασικό συμπέρασμα της έρευνας, ότι ο γεωργικός πληθυσμός στην Ελλάδα υποφέρει περισσότερο από τη φτώχεια και την άνιση διανομή του εισοδήματος σε σύγκριση από τις άλλες κοινωνικές ομάδες. Γεγονός που το επιβεβαιώνουν και οι ίδιοι οι αγρότες.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_8yh6urgh/

Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News