Κρήτη

Μαθητές Εράσμους φιλοξενεί το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Μουσικό σχολείο Ηρακλείου φιλοξένησε στην πόλη 22 μαθητές από το εξωτερικό, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus, πραγματοποιώντας από κοινού εκδηλώσεις και πολιτιστικές δράσεις.

Μαθητές και καθηγητές από τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και την Πολωνία, είχαν την ευκαιρία, να γνωρίσουν από κοντά την τοπική μουσική, καθώς και την κρητική κουλτούρα και φιλοξενία, ενώ έμειναν εντυπωσιασμένοι από τις παραδοσιακές εκδηλώσεις που υλοποίησε το καλλιτεχνικό σχολείο στις Γούρνες.

Εικοσιδύο μαθητές και εννιά καθηγητές από τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και την Πολωνία φιλοξενούνται από το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου τις τελευταίες ημέρες, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Μια συνεργασία ανταλλαγής ιδεών, ιστορίας και παράδοσης που πραγματοποιεί το καλλιτεχνικό σχολείο για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Στα πλαίσια της φιλοξενίας αυτής, πραγματοποιούνται καθημερινά δράσεις καλλιτεχνικού κυρίως περιεχομένου, με τους επισκέπτες μαθητές και καθηγητές να μένουν άναυδοι από την κρητική παράδοση και τη φιλοξενία.

Τις δράσεις του προγράμματος Erasmus, τίμησε  με την παρουσία του και ο Παραολυμπιονίκης k. Γιάννης Καπελάκης, προτάσσοντας στα μικρά παιδιά τη δύναμη που πρέπει να έχουν για να επιτύχουν τους στόχους τους.

Διανύοντας τον 16ο χρόνο λειτουργίας του, το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου, αποδεικνύει μέσω και της υλοποίησης του προγράμματος Erasmus, πως αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο στην πολιτιστική ζωή της ευρύτερης περιοχής του Ηρακλείου.

Λευτέρης Κουμαντάκης

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια