default-image

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου συμμετέχει στην γενική απεργία

Κρήτη
Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου συμμετέχει στην γενική απεργία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου δηλώνει ότι συμπαραστέκεται στον αγώνα των φτωχομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και τα νέα φορολογικά μέτρα που εξουθενώνουν τους παραγωγούς και τους οδηγούν στην εξαθλίωση. Ενώ συμμετέχει και στην απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου.

«Είναι ένας αγώνας δίκαιος για την επιβίωσή τους, για να μην πεταχτούν έξω από τα χωράφια τους και την παραγωγή τους. Για να μπορέσουν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Είναι αγώνας ενάντια στις αιτίες που εξαθλιώνουν και τις δικές μας ζωές», αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου.

Οι αγωνιζόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι παλεύουν ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που με τα μέτρα του τρίτου μνημονίου επιβάλλουν αβάσταχτη φορολογία στο εισόδημα και στην ασφάλιση τους. Τέτοια μέτρα είναι η αύξηση της φορολόγησης του εισοδήματος τους στο 26% από 13% που είναι σήμερα, με προκαταβολή φόρου στο 100%. Η κυβέρνηση ζητάει κάθε μικρομεσαίο αγροτικό νοικοκυριό, να πληρώνει κάθε χρόνο, μετά το 2019, στην Εφορία και στον ΟΓΑ, το 83% του συνολικού ετήσιου καθαρού εισοδήματος του. «Είναι σίγουρο πως κανένας μικρομεσαίος παραγωγός δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτές τις υποχρεώσεις», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Τα μέτρα της σημερινής κυβέρνησης πατούν πάνω στα μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουν απώτερο στόχο να πετάξουν από την παραγωγή, τους φτωχομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν χωράφια και καλλιέργειες, ώστε να γίνει φτηνότερη η αγροτική παραγωγή και να συγκεντρωθεί στα χέρια των μεγαλοαγροτών αλλά και των μεγαλοεπιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Επιπλέον, με το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων παραγωγών και την υποβάθμιση του πρωτογενούς τομέα, αμφισβητείται ακόμα περισσότερο η διατροφική επάρκεια της ελληνικής κοινωνίας. Εντείνεται έτσι η πολιτική της Ε.Ε. που με εργαλείο το ευρώ, μειώνει τη δυνατότητα για εξαγωγές και εξαρτά όλο και περισσότερο την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Η επίθεση αυτή στους αγρότες είναι κομμάτι της συνολικότερης επίθεσης που εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα σε βάρος όλων των κλάδων των εργαζομένων και συνολικά της κοινωνίας. Αποτελεί επομένως αναγκαιότητα για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους ο κοινός τους αγώνας για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών. Η αλληλεγγύη μας στον αγώνα των αγροτών που αυτές τις μέρες βρίσκονται στα μπλόκα πρέπει να εκδηλωθεί με την δική μας κινητοποίηση. Σ' αυτήν την κατεύθυνση καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση της 4ης Φλεβάρη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News