Κρήτη

Αριστεία και Υποτροφίες στην Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης

Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 στον Ιερό Ναό του Αγίου Ματθαίου στην Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης στα Χανιά, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν παλαιοί απόφοιτοι κληρικοί και λαϊκοί, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παράγοντες της τοπικής Εκπαιδευτικής Κοινότητας, οι καθηγητές και οι μαθητές της Σχολής καθώς και γονείς των μαθητών.

Ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιττας, η οποία συνοδεύτηκε με την απονομή των πρωτείων και αριστείων σε μαθητές της Σχολής. Σημαντικό γεγονός ήταν  η απονομή των ετησίων υποτροφιών που δίδονται σε μαθητές της Σχολής που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στα μαθήματα αλλά και για το ήθος τους, όπως κρίνει ο Σύλλογος των διδασκόντων του σχολείου.

Τις υποτροφίες αυτές δίνουν: ο Σύνδεσμος των Αποφοίτων, η εφημερίδα Χανιώτικα Νέα, η οικογένεια του παλαιού καθηγητή της Σχολής κ. Γεωργίου Φαλδαμή και η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.

Σχόλια