default-image

Διάλεξη του Γεωργίου Παυλίδη για το bullying

Κρήτη
Διάλεξη του Γεωργίου Παυλίδη για το bullying

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διάλεξη του εφευρέτη - καθηγητή Μαθησιακών Δυσκολιών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κ. Γεωργίου Θ. Παυλίδη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016  στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα της Αρχιεπισκοπής (Αγ. Μηνά) στο Ηράκλειο.

Η εκδήλωση θα έχει ως κεντρικό θέμα το «bullying - δυσλεξία και ΔΕΠΥ τεστ οφθαλμοκίνησης και μέθοδος Παυλίδη» και συνδιοργανώνεται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής (ΔΕΠΥ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους εκπαιδευτικούς που θα παρακολουθήσουν την διάλεξη θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Κρήτης αναφέρει ότι «ο εφευρέτης καθηγητής Παυλίδης με αμεσότητα θα ενημερώσει και θα ευαισθητοποιήσει τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους ενδιαφερόμενους για το τι είναι bullying, τα αίτιά του, τις ψυχοκοινωνικές και εκπαιδευτικές συνέπειες τόσο στα θύματα όσο και στους θύτες, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής του στο σπίτι και στο σχολείο.  Οι μαθητές με Μαθησιακές Δυσκολίες είναι κυρίως Θύματα, ενώ με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), είναι δύο ή τρεις φορές περισσότερο θύτες και ως δέκα φορές περισσότερο θύματα bullying.   Δηλαδή, και οι δύο ομάδες συμμετέχουν πολύ συχνότερα από τους άλλους στο bullying, διότι συνήθως είναι πιο απομονωμένες από τους υπόλοιπους συμμαθητές τους και πιο υστερούσες, άρα πιο ευάλωτες. Αυτή η σχέση μεταξύ bullying, Μαθησιακών Δυσκολιών-Δυσλεξίας και ΔΕΠΥ, θα παρουσιαστεί, με τα διεθνή ερευνητικά στατιστικά, τα αίτια και τρόπους αντιμετώπισής τους.

Ποιος είναι ο διαπρεπής ομιλητής - εφευρέτης κ. Γεώργιος Θ. Παυλίδης:

Ο Εφευρέτης Καθηγητής Γεώργιος Θ. Παυλίδης  είναι  Διεθνώς  καταξιωμένη Αυθεντία στη Δυσλεξία, στη Διάσπαση Προσοχής και στην Οφθαλμοκίνηση.  Είναι Καθηγητής Μαθησιακών Δυσκολιών  του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αλλά και ο Εφευρέτης νέων  τεχνολογιών  και  μεθόδων,   παγκόσμιας  αναγνώρισης και ακτινοβολίας.

Ο ψυχολόγος Καθηγητής για περισσότερα από 43 χρόνια σε τμήματα Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών και σε Ιατρικές Σχολές  γνωστών  Πανεπιστημίων της Αγγλίας, της Ελλάδας  &  των ΗΠΑ.

Νεότατος,  μόλις  23 ετών  ξεκίνησε την πανεπιστημιακή του σταδιοδρομία ως λέκτορας ψυχολογίας, στο Μάντσεστερ της Αγγλίας.  

30 ετών  εξελέγη ομόφωνα  Fellow, και 2 φορές ομόφωνα Αντιπρόεδρος της Διεθνούς  Ακαδημίας Ερευνών Μαθησιακών  Δυσκολιών.

Παγκόσμια αναγνώριση:   Λόγω της  Παγκόσμιας  Επιστημονικής  του  Αναγνώρισης,  του απονεμήθηκαν πολλοί τιμητικοί τίτλοι και βραβεύσεις, πάντοτε  με  ομόφωνες αποφάσεις   &  η βιογραφία του περιλαμβάνεται   μεταξύ άλλων στο   WHO  IS  WHO  IN  THE  WORLD  (Λεξικό Προσωπικοτήτων Παγκόσμιας Ακτινοβολίας)  κλπ.  

Το 2004 του απονεμήθηκε ο Ισόβιος Τιμητικός Τίτλος του Επίτιμου Fellow του Πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου, ως αναγνώριση της επιστημονικής του προσφοράς.   Ίσως είναι ένας από τους ελάχιστους διαπρεπείς έλληνες επιστήμονες που έλαβαν τέτοια τιμητική διάκριση από Αγγλικό πανεπιστήμιο.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2006  ήταν ένας από τους  ελάχιστους  διαπρεπείς επιστήμονες που επελέγησαν από όλο τον κόσμο από τις επιστημονικές επιτροπές του Λευκού Οίκου και της ΟΥΝΕΣΚΟ και προσκλήθηκε από την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ Κα. Λώρα Μπους,  στο 1ο Διεθνές συνέδριου του ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ  και της ΟΥΝΕΣΚΟ,  για την πιθανή διεθνή εφαρμογή του  Βιολογικού του Τεστ της ΟΦΘΑΛΜΟΚΙΝΗΣΗΣ (διεθνώς γνωστό ως PAVLIDIS TEST) μέσω ΟΥΝΕΣΚΟ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News