Κρήτη

Στη Βουλή η πώληση των Airbus από το Σ.Δανέλη

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου με Το Ποτάμι κ. Σπύρος Δανέλλης αναφορικά με την καθυστέρηση αξιοποίησης των δύο Airbus A-340-300 με αριθμό κατασκευαστή MSN 292 και 280 τα οποία ελλιμενίζονται και συντηρούνται στον ΔΑΑ Ελευθέριος Βενιζέλος από το 2009, καθώς μετά από άκαρπους διαγωνισμούς παραμένουν αναξιοποίητα.

Ενδεικτικό της κατάσταση είναι το γεγονός πως σήμερα τα δύο παροπλισμένα Airbus συνεχίζουν να κοστίζουν στους Έλληνες φορολογούμενους περίπου 800.000 ευρώ ενώ παράλληλα φαίνεται πως πλησιάζει η ολοκλήρωση του κύκλου ζωής και αξιοποίησής τους.

Συνεπώς, γεννιούνται ερωτήματα αναφορικά με την καθυστέρηση μέριμνας και προώθησης από την πλευρά της Κυβέρνησης καθώς, μόλις στις 19-1-2016 συστήνεται ομάδα τεχνικού ελέγχου με σκοπό την σύνταξη τεχνικής έκθεσης για την τρέχουσα λειτουργική τους κατάσταση, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.

Για τους λόγους αυτούς, καλείται το Υπουργείο Οικονομικών να απαντήσει σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας από τη σύνταξη του πορίσματος έως ότου τα δύο προαναφερόμενα αεροσκάφη τεθούν προς πώληση, προκειμένου να μην επιβαρύνεται το Ελληνικό Δημόσιο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τον ελλιμενισμό και τη συντήρησή τους.  

Σχόλια