Κρήτη

Τα "καρφιά" του Β.Λαμπρινού μέσα στην παράταξή του

Ο δήμαρχος Ηρακλείου στην εκπομπή "Αντιθέσεις" έβγαλε την είδηση (έστω και με το τσιγκέλι) ότι είναι έτοιμος, εκτός απροόπτου, για να διεκδικήσει και δεύτερη θητεία.

Ακόμη κι αν δεν το έχει αποφασίσει, ήταν αναγκαίο, λέει ένας στενός κύκλος φίλων του, ώστε να ηρεμήσει η παράταξη από ένα κλίμα "μνηστήρων", ιδίως από αντιδημάρχους, που με προσωπικές στρατηγικές και ατζέντες φτιάχνουν εικόνα διεκδίκησης του πρώτου ρόλου την επόμενη μέρα, ορίζοντας στις μεταξύ τους συζητήσεις ότι ο δήμαρχος είναι για "μία θητεία".

Αντίθετα, στις αλλαγές αντιδημάρχων, στην ίδια συνέντευξη, αν και αρχικά έδειξε να μην είναι στις προτεραιότητές του, δεν τις απέκλεισε με ένα μικτό τρόπο που θα πειλαμβάνει μετακινήσεις χαρτοφυλακίων και μερικές αποχωρήσεις νυν αντιδημάρχων με αναδόμηση (ταυτόχρονα) νυν δημοτικών συμβούλων.

Εκεί όμως που όλοι επικεντρώθηκαν ήταν στο να μάθουν προς ποιο πρόσωπο έστειλε ευθέως το μήνυμα ότι, αν συνεχίσει να διαρρέει πως «αν δεν αξιοποιηθεί, τότε θα χωρίσουν οι δρόμοι του με την παράταξη του δημάρχου», αν τολμήσει να του θέσει ευθέως τέτοιο θέμα, καλύτερα να τα μαζεύει και να φεύγει από την παράταξη από τώρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και νυν αντιδήμαρχος (θεωρεί εαυτόν σίγουρα αμετακίνητο;), που γυρνάει σε δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και σε όλους τάζει αρωγή στη βεβαιότητά του πως κάνουν για αντιδήμαρχοι!!! Δηλαδή, έτσι και δε γίνουν, αυτός θα είναι ο "καλός" και ο επικεφαλής ο "κακός"; Τελικά όλο αυτό το κλίμα 1,5 χρόνο μετά την ανάληψη της δημοτικής εξουσίας, που στο Ηράκλειο είναι θέμα συζήτησης, δίνει εικόνα προβληματικής εσωτερικά παράταξης με πολλές προσωπικές στρατηγικές και ίσως ο επικεφαλής, εκτός από την εικόνα υπερκάλυψης πολιτικά των πάντων προς τα έξω, θα πρέπει τώρα να λύσει το ζήτημα εσωτερικά.

Από 'δω και στο εξής η ανοχή των δημοτών σε μια νέα δημοτική Αρχή κλείνει και αρχίζει η αξιολόγησή της για το τι μπορεί και τι όχι.

Γ.Σ

Σχόλια