default-image

Οι προκρατήσεις δείχνουν χαμόγελα στον τουρισμό

Κρήτη
Οι προκρατήσεις δείχνουν χαμόγελα στον τουρισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εύθραυστη κατάσταση στην Τουρκία φαίνεται να ευνοεί αρκετά τη χώρα μας όσον αφορά τις τουριστικές αφίξεις από τη Γερμάνια, μιας και τα τουριστικά γραφεία δε θέλουν να υπάρξει έστω και η παραμικρή ταλαιπωρία Γερμανών τουριστών από την πιθανότητα αστάθειας στη γειτονική μας χώρα.

Ο μέχρι στιγμής προγραμματισμός των οργανισμών οδηγεί στην καταρχήν εκτίμηση ότι ο αριθμός των Γερμανών τουριστών, αν δεν υπάρξουν απρόβλεπτες καταστάσεις, θα αυξηθεί το 2016 στη χώρα μας. Στη μάχη των κρατήσεων από τη γερμανική αγορά η Ελλάδα θα έχει να αντιμετωπίσει προορισμούς όπως η Ισπανία, η Τουρκία και η Ιταλία.

Ισχυρός αναμένεται να είναι ο ανταγωνισμός με την Τουρκία, που έχει αποφασίσει να ρίξει μεγάλο βάρος στη Γερμανία, τόσο σε επίπεδο προβολής όσο και σε επίπεδο προσφορών, προκειμένου να καλύψει τα κενά των κρατήσεων από τις απώλειες των Ρώσων τουριστών, που θα προκύψουν από το τουριστικό εμπάργκο που έχει επιβάλει η Ρωσία προς τη γειτονική χώρα.

Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας της Γερμανίας, τα ελληνικά νησιά περιλαμβάνονται μεταξύ των πρωταθλητών για το 2015 σε ποσοστό αύξησης αεροπορικών αφίξεων Γερμανών τουριστών.

Στα πλαίσια της εκπομπής ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ στην ΚΡΗΤΗ TV φορείς του κρητικού τουρισμού έδωσαν την πρώτη αίσθηση από τις προκρατήσεις όσον αφορά την τουριστική περίοδο που θα ξεκινήσει στις αρχές Μαρτίου.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ της ΚΡΗΤΗ TV.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_ctg3edwy/

Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News