default-image

Αποφασίζουν οι επαγγελματοβιοτέχνες την Δευτέρα για απεργία

Κρήτη
Αποφασίζουν οι επαγγελματοβιοτέχνες την Δευτέρα για απεργία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΓΣΕΒΕΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να κλείσουν τα καταστήματα, τις βιοτεχνίες και τις επιχειρήσεις τους στις 4 Φεβρουαρίου και να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στην Αθήνα και σε όλες τις  μεγάλες πόλεις της Ελλάδας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο της κυβέρνησης αναφορικά με  το ασφαλιστικό.

Στο Νομό Λασιθίου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών , Βιοτεχνών και Εμπόρων κ Μαν Κριθαράκης έστειλε την εγκύκλιο της ΓΣΕΒΕΕ στους Συλλόγους μέλη του, και περιμένει να συνεδριάσουν μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας προκειμένου να αποφασίσουν αν και με ποιο τρόπο θα πάρουν μέρος στην απεργία.

«Είμαι υπέρ της συμμετοχής στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου αλλά περιμένω τα συλλογικά όργανα του Νομού μας να αποφασίσουν αν και πώς θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ΓΣΕΒΕΕ . Στην τελευταία μας κινητοποίηση το Δεκέμβρη είχαμε πολύ μεγάλη, πρωτόγνωρη  θα έλεγα συμμετοχή των επαγγελματιών , βιοτεχνών και εμπόρων . Ειδικά στη Σητεία κλείσαμε το 99% των μαγαζιών και των επιχειρήσεων. Ξέρω  ότι  ο καθένας έχει τις υποχρεώσεις του που τρέχουν , αλλά ξέρω επίσης ότι με την ψήφιση  του ασφαλιστικού όπως έχει διαρρεύσει δεν θα  λυθεί το πρόβλημα και θα διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του», κατέληξε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Λασιθίου κ Μανόλης Κριθαράκης .

Την ίδια μέρα πάντως αναμένεται να νεκρώσουν τα πάντα  καθώς στις απεργιακές κινητοποιήσεις, έχει ανακοινώσει ότι θα πάρει μέρος η ΓΣΕΕ, ενώ εδώ στην Κρήτη θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο το παγκρήτιο παναγροτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή αγροτών, κτηνοτρόφων , μελισσοκόμων και αλιέων.

Η ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνει ότι η πρόταση της κυβέρνησης με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνειει δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, καθώς οδηγεί στην εξαθλίωση τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες , χωρίς ταυτόχρονα να λύνει το ασφαλιστικό , ενώ δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του .

Στην απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση καλούν η μία μετά την άλλη, οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνών και  Εμπόρων τους Συλλόγους μέλη τους, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, κοινοποιώντας  τους  την εγκύκλιο που εξέδωσε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και  Εμπόρων Ελλάδας.

Η ΓΣΕΒΕΕ καλεί  όλες τις Ομοσπονδίες να οργανώσουν στις 4 Φεβρουαρίου τις κινητοποιήσεις τους  σε συνενόηση με τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους ή άλλες κοινωνικές ομάδες, περιφρουρώντας  το κλείσιμο των καταστημάτων, βιοτεχνιών και επιχειρήσεων. Καλεί επίσης όσους μπορούν να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στην Αθήνα και σε όλες τις  μεγάλες πόλεις της Ελλάδας σε ένδειξη διαμαρτυρίας και προκειμένου να ανατραπεί  το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Ρεπορτάζ:ΝίκοςΠετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News