default-image

Δ.Κλαράκης: Μας κουνάνε το δάκτυλο εκείνοι που ψήφισαν τη συμφωνία

Κρήτη
Δ.Κλαράκης: Μας κουνάνε το δάκτυλο εκείνοι που ψήφισαν τη συμφωνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ασφαλιστικό μας διαλύει λένε οι φορείς στο Ράδιο 9,84.

Την ερχόμενη Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, θα διεξαχθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για το ασφαλιστικό.

Σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση βρίσκονται οι παραγωγικοί και επιστημονικοί φορείς.

Αγωνιζόμαστε για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ένωσης - ΔΝΤ για τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης δηλώνουν οι εκπρόσωποι τους.

Δραστικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις φέρονται να ζητούν οι θεσμοί, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, μετά την τηλεδιάσκεψη που είχαν με τεχνικά κλιμάκια των θεσμών.

Άκαρπη η συνάντηση αντιπροσωπείας των παραγωγικών φορέων του πρωτογενή τομέα με το Γιώργο Κατρούγκαλο χθες στη βουλή. Παραδέχθηκε ωστόσο ο  υπουργός τη δεινή οικονομική θέση που έχουν περιέλθει οι παραγωγοί με τους μισούς από αυτούς να είναι ανασφάλιστοι και να αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους , σύμφωνα με τον επικεφαλής του Παγκρήτιου Συντονιστικού Πρίαμο Ιερωνυμάκη στο Ράδιο 9,84.

Οι αγρότες της Κρήτης από σήμερα σύμφωνα με τον ίδιο καλούνται να ανασυντάξουν δυνάμεις ενόψει της απεργιακής κινητοποιήσεις της 4ης Φεβρουαρίου από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Ενισχύονται από σήμερα τα μπλόκα στο οδικό δίκτυο της χώρας από τη Μάνη μέχρι και  τους Κήπους στον Έβρο.

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρά η ΠΝΟ στις 27 Ιανουαρίου για το ασφαλιστικό.

Την κήρυξη Πανελλαδικής 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), επαναβεβαιώνοντας τη θέση  των δημοσιογράφων ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η αυτονομία και η αυτοτέλεια των ασφαλιστικών Ταμείων και εργαζομένων στα ΜΜΕ και των πόρων τους, που αποτελούν εργοδοτική εισφορά και υποκαθιστούν στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τη συμμετοχή του κράτους στην τριμερή χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης.  

Συσπειρώνουν δυνάμεις οι επαγγελματοβιοτέχνες  με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου  και την ΟΕΣΚ να αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη συγκρότηση κοινής πρότασης από τους παραγωγικούς κι επιστημονικούς φορείς.

''Η κυβερνητική πρόταση πλήττει καίρια τους μικρομεσαίους και την επιχειρηματικότητα. Απαιτούμε να αποσυρθεί και επανεξεταστεί η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό προς όφελος των πολιτών και χωρίς κομματικές γραμμές, είπε στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Μανόλης Κουμαντάκης.

Εντωμεταξύ η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με απόφασή της, έκανε δεκτή την αίτηση φορέων ασφαλιστικών συλλόγων και συνταξιούχων που ζητούσαν να ακυρωθεί έγγραφο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο επηρέαζε δυσμενώς το ύψος των συντάξεων. 

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας, η Ένωση Συνταξιούχων Ασφαλιστών, το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων .

 ''Το ασφαλιστικό δυστυχώς σκάει στα δικά μας τα χέρια, ας μην ξεχνάμε όμως ότι εκείνοι που κυβερνούσαν εδώ και πολλά χρόνια αποποιήθηκαν των ευθυνών τους φοβούμενοι ο πολιτικό κόστος. Ας μην ξεχνάμε ότι σήμερα μας κουνάνε το δάκτυλο εκείνοι που ψήφισαν τη συμφωνία, εκτός κι αν πίστευαν ότι ψήφιζαν Ευαγγέλιο. Προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε μέσα από μια σκληρή διαπραγμάτευση '' είπε στο Ράδιο 9,84 ο Δημήτρης Κλαράκης από τη ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News