Κρήτη

Η Εφημερίδα των Συντακτών αποκτά γραφείο στην Κρήτη

Μετά από τρία χρόνια κυκλοφορίας, η πρώτη συνεταιριστική καθημερινή εφημερίδα επεκτείνεται στην Κρήτη με δικό της γραφείο ανταποκριτών στο κέντρο του Ηρακλείου για την πληρέστερη κάλυψη της πολιτικής, κοινωνικής και επιστημονικής επικαιρότητας του νησιού.

Το νέο γραφείο βρίσκεται στην οδό Μιχελιδάκη 6, (1ος όροφος). Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2810.330033 και το e-mail: kriti@efsyn.gr

Τα εγκαίνια του γραφείου της Κρήτης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ είναι η μόνη εφημερίδα που ανήκει στον συνεταιρισμό των εργαζόμενών της, οι οποίοι είναι και οι μοναδικοί εργοδότες της.

Έχει στόχο να καλύψει ένα κενό στην κοινωνία και στον Τύπο και να δώσει απαντήσεις όχι μόνο στην κρίση της οικονομίας αλλά και στην κρίση αξιών και κοινωνικών θεσμών. Επιθυμεί να διευρύνει τη βάση του αναγνωστικού κοινού σε συνέργεια με όλα τα σύγχρονα κοινωνικά μέσα, με μια άλλη ματιά στα γεγονότα, πάντα υπό το πρίσμα της κριτικής και της αντικειμενικής ενημέρωσης. Φιλοδοξεί να προσελκύσει όλους τους σκεπτόμενους πολίτες που ζητούν απαντήσεις, ενημέρωση και όραμα.

Με αφορμή την ίδρυση του νέου γραφείου, την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, μαζί με την εφημερίδα, θα κυκλοφορήσει ειδικό 16σέλιο ένθετο αφιερωμένο στην Κρήτη, ενώ την ίδια μέρα η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ διοργανώνει στο Ηράκλειο δύο σημαντικές εκδηλώσεις:

Έκθεση: «Οι "δικοί μας" πρόσφυγες»

Η έκθεση περιλαμβάνει σκίτσα και φωτογραφίες που μας συγκλονίζουν από τους πέντε σκιτσογράφους της εφημερίδας, Γιάννη Καλαϊτζή, Μιχάλη Κουντούρη, Πέτρο Ζερβό, Γιάννη Ιωάννου και Τάσο Παυλόπουλο καθώς και τον φωτογράφο συνεργάτη μας Βασίλη Μαθιουδάκη. Η έκθεση θα ξεκινήσει από το Ηράκλειο και θα παρουσιαστεί σταδιακά σε όλη την Ελλάδα ενώ ειδικά για τη στάση της στην Κρήτη θα συνοδευτεί με φωτογραφίες του τοπικού πρακτορείου IMAGE SERVICES (Γιώργος Παπανικολάου, Στέφανος Ραπάνης, Κώστας Μεταξάκης) από την καταγραφή της τοπικής επικαιρότητας σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα.

Η έκθεση θα φιλοξενείται στο χώρο του νέου γραφείου της ΕΦΣΥΝ (Μιχελιδάκη 6) από την Παρασκευή 22 έως την Κυριακή 31 Ιανουαρίου (Ώρες λειτουργίας: 10π.μ.-2μ.μ. και 6μ.μ.-10μ.μ.).

Εκδήλωση: "Κρίση και Media - To εγχείρημα της ΕΦΣΥΝ"

Μετά τα εγκαίνια του γραφείου και της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση, στις 8 το βράδυ, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 4).

Τη συζήτηση θα ανοίξουν ο διευθυντής σύνταξης της ΕΦΣΥΝ Γιάννης Σμυρλάκης και οι δημοσιογράφοι Κώστας Ζαφειρόπουλος, Δημήτρης Κανελλόπουλος και Τάσος Τσακίρογλου.

Σχόλια