default-image

"Αντίο" με δάκρυα.Οριστικό Εργο-τέλος

Κρήτη
"Αντίο" με δάκρυα.Οριστικό Εργο-τέλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποχωρεί από το πρωτάθλημα της Football League, διάλυση της ΠΑΕ και το μέλλον στις ερασιτεχνικές κατηγορίες-Συγκίνηση και δάκρυα χθες στο Παγκρήτιο...

Όσο και αν ένα κακό είναι αναμενόμενο, η μέρα που θα οριστικοποιηθεί είναι πάντα πάρα πολύ δύσκολη. Αυτό ισχύει και για τον Εργοτέλη με τον ιστορικό σύλλογο να "βιώνει" χθες την πιο άσχημη ημέρα της νεότερης του ιστορίας. Στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου το ραντεβού είχε δοθεί για τις 3 μετά το μεσημέρι.

Εκεί βρέθηκαν δύο και μόνο άνθρωποι της διοίκησης με σκοπό να μεταφέρουν στους παίκτες την αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα και τη διάλυση της ΠΑΕ. Η απόφαση του Δημήτρη Παπουτσάκη να αποχωρήσει δεν άλλαξε, κάποιο θαύμα δεν έγινε και συνεπώς άλλη παράταση δε μπορούσε να δοθεί! Ο Εργοτέλης είχε μείνει "όρθιος" και εντός γηπέδου, ή μάλλον μόνο εντός γηπέδου αλλά αυτό ίσχυσε μέχρι τη Δευτέρα.

Κάθε παίκτης του Εργοτέλη πήρε στη φανέλα του... τις υπογραφές των συμπαικτών του...

Οι ποδοσφαιριστές βέβαια όσο και αν περίμεναν αυτά που άκουσαν χθες και παρόλο που ενημερώθηκαν πως αύριο (σ.σ. σήμερα) κιόλας θα μπορούν να λύσουν τα συμβόλαιά τους, δεν άντεξαν. Ο αποχαιρετισμός ήταν πολύ δύσκολος και οι περισσότεροι ξέσπασαν σε κλάματα στην αγκαλιά του Σταύρου Λαμπράκη.

Ο προπονητής και "σημαία" της ομάδας μίλησε μαζί τους στα αποδυτήρια, χωρίς να μπορεί και αυτός όπως και οι περισσότεροι από τους παίκτες να συγκρατηθεί. Βούρκωσε και δάκρυσε!

Ο Λαμπράκης είπε στους παίκτες πως είναι υπερήφανος που συνεργάστηκε μαζί τους και πως τις τελευταίες ημέρες έδειξαν μια λεβεντιά που τους χαρακτηρίζει σαν ανθρώπους, ενώ τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία που είχαν, τους ζήτησε να κρατήσουν τις καλές στιγμές και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια στην πορεία τους.

Πλέον πρέπει δρομολογηθούν οι εξελίξεις σε ότι έχει να κάνει με την εκκαθάριση της ΠΑΕ, με πρώτη κίνηση τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης (μέσα στις προσεχείς τρεις εβδομάδες). Η ομάδα από την επόμενη περίοδο θα παίζει σε ερασιτεχνική κατηγορία και θεωρητικά μπορεί αυτή να είναι και η Γ΄Εθνική αλλά αυτό φαντάζει δύσκολο αυτή τη στιγμή.

Από χθες το πρωί ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις και τις αποφάσεις του μεγαλομετόχου και οι άλλοι μέτοχοι της ΠΑΕ, όπως η οικογένεια Τζώρτζογλου, αλλά και ο Γιώργος Σουλτάτος.

Ο Λαμπράκης, οι συνεργάτες του και οι ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη άντεχαν μέχρι χθες ηρωικά και "λύγισαν" αποχωρώντας από το Παγκρήτιο...

Κάθε μέρα στο Παγκρήτιο ο κλοιός έσφιγγε όλο και περισσότερο για τον Εργοτέλη. Μέχρι που ήρθε η χθεσινή μέρα. Η πιο δύσκολη. Μια μέρα με ένα "άδοξο φινάλε".

 Οι άνθρωποι της διοίκησης (όχι και ο Δημήτρης Παπουτσάκης) πήγαν χθες στα αποδυτήρια και ανακοίνωσαν στους ποδοσφαιριστες την αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα και τη διάλυση της ΠΑΕ. Από σήμερα κιόλας οι παίκτες λύνουν τα συμβόλαιά τους!Και όμως και χθες έδειχναν ασυμβίβαστοι με την ιδέα αλλαγής ομάδας! Όλοι όσοι είχαν μείνει και έδιναν παράταση στην παράταση έκλαψαν στην αγκαλιά του προπονητή Σταύρου Λαμπράκη που στάθηκε δίπλα τους σαν μεγάλος αδελφός και δάσκαλος. Ο Εργοτέλης πλέον θα είναι ερασιτεχνικό σωματείο αλλά έχει ένα "βουνό" μπροστά του μέχρι την επόμενη μέρα...

Λαμπράκης, Αποστολάκης και παίκτες μίλησαν στη Ν.Κ

"Πρέπει να ηρεμήσω και μετά θα δω την επόμενη μέρα. 16 χρόνια ο Εργοτέλης ήταν το σπίτι μου. Δε μπορώ να σκεφτώ πως αύριο (σ.σ. σήμερα) δε θα πάω στο Παγκρήτιο για προπόνηση", είπε ο Σταύρος Λαμπράκης χθες στη "Ν.Κ." με δάκρυα στα μάτια και τρεμάμενη φωνή. Ο άνθρωπος που χαρακτηρίσαμε χθες "σημαία του Εργοτέλη", μας αποκάλυψε και κάποια από τα λόγια που είπε στους παίκτες του μέσα στα αποδυτήρια όταν για λιγο έκλεισαν οι πόρτες... "Τους είπα να κρατήσουν αυτές τις στιγμές ως εφόδια για την επόμενη ομάδα.

 Έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση και είναι όλοι τους καλά παιδιά, καλοί παίκτες και επαγγελματίες. Σεβάστηκαν τη φανέλα του Εργοτέλη και έκαναν πάρα πολλά για την ομάδα".Ο συνεργάτης του και επίσης παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Αντώνης Αποστολάκης είπε: "Δε ξέρω ακριβώς τι λάθη έγιναν. Ήρθε αυτή η μέρα και είναι δύσκολη αλλα πρέπει να δούμε μπροστά! Να ξαναγίνει ο Εργοτέλης μεγάλος έστω και αν χρειαστεί να περάσουν κάποια χρόνια"!

Από πλευράς παικτών, ο Λευτέρης Γιαλούσης τόνισε "Πιστεύαμε μέχρι το τέλος πως κάτι θα γίνει! Πως θα βρεθεί μια λύση! Μέχρι και σήμερα το πιστεύαμε! Αλλά σίγουρα είναι κρίμα και άδικο να σβήνει έτσι ο Εργοτέλης. Η ομάδα αυτή αξίζει πολλά και εγώ θα την έχω πάντα στην καρδιά μου γιατί σε αυτή έγινα επαγγελματίας". Αυτή την τελευταία φράση είπε και ο Λεονάρντο Κούτρης που δε μπόρεσε να πει πολλά παραπάνω αφού "λύγισε" μπροστά στην κάμερα και στη φόρτιση της στιγμής...

Περιζήτητοι οι παίκτες

Είναι δεδομένο πως οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι  ποδοσφαιριστές, δε θα έχουν πρόβλημα να βρουν τον επόμενο σταθμό στην καριέρα τους.

Για κάποιους ήδη υπάρχουν προτάσεις ενώ άλλοι πάλι ξέρουν ένα έστω φιλολογικό ενδιαφέρον (μέχρι τώρα).

Η ομάδα του Ηρακλείου είχε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές που σίγουρα έχουν θέση σε ομάδα της Superleague και όχι μόνο και  αναμένεται να απασχολήσουν αρκετά.

Αρχικά ο Λεονάρντο Κούτρης που το προηγούμενο καλοκαίρι είχε απασχολήσει τον Παναθηναϊκό χωρίς όμως να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στο «τριφύλλι» και την ομάδα του Ηρακλείου για την παραχώρησή του. Όλα δείχνουν πως οδεύει προς Πανθρακικό.

Ένας ακόμη παίκτης που έχει διαπρέψει είναι ο Αντώνης Μπουρσέλης. Ήδη έχει γραφτεί για το ενδιαφέρον του ΟΦΗ ωστόσο "δεν παίζει μόνος του" ο συμπολίτης.

Πάμε και στην περίπτωση του Δημήτρη Μάνου: Αγωνίστηκε δανεικός από τη Βέροια. Στην περίπτωσή του ωστόσο, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αν αγωνιστεί ξανά φέτος θα πρέπει να γίνει αναγκαστικά με την ομάδα της Ημαθίας, καθώς στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Superleague αγωνίστηκε για τρία λεπτά ως αλλαγή και έτσι αφού έπαιξε και με τον Εργοτέλη, δεν έχει δικαίωμα να συμμετάσχει σε αναμέτρηση άλλης ομάδας.

Θυμίζουμε επίσης πως έχει γίνει δημοσίευμα για Πανιώνιο και Δωματά ενώ από τα ταλέντα που βγήκαν από τους «κιτρινόμαυρους» είναι ο Φουκαράκης. Ο νεαρός έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης και εφόσον κάποια από τις ομάδες της Superleague δουλέψει σωστά μαζί του, σίγουρα θα μπορέσει να κάνει μία σπουδαία επένδυση για το μέλλον!

Ασφαλώς υπάρχουν και παίκτες πολύπειροι με θητεία στη Σούπερ Λίγκα (Πίτσος, Γιαλούσης, Αθανασίου) που έδειξαν πως και τώρα μπορούν να παίξουν σε οποιαδήποτε κατηγορία. Σύντομα θα ξέρουμε και για αυτούς...

Ρεπορτάζ:Γιώργος Μιμίκος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News