default-image

Παρέμβαση των Ενεργών Πολιτών για την πλατεία Ελευθερίας

Κρήτη
Παρέμβαση των Ενεργών Πολιτών για την πλατεία Ελευθερίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος ενέκρινε το έργο των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο στην πλατεία Ελευθερίας, ποια ήταν η διαδικασία ανάθεσης του έργου και ποιος είναι ο προϋπολογισμός του ζητά να μάθει η δημοτική παράταξη Ηράκλειο - Ενεργοί Πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι, οι εργασίες αποκατάστασης στην πλατεία Ελευθερίας (τρίψιμο - καθάρισμα και δημιουργία αντιολισθηρού δαπέδου) πραγματοποιήθηκαν από τον δήμο λίγο πριν την εορταστική περίοδο.

Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «επειδή το θέμα είναι σοβαρό και έχει να κάνει με νόμιμες ενέργειες ανταγωνισμού και ελέγχου που πρέπει να συνοδεύουν κάθε ανάθεση ζητάμε το θέμα να έρθει προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου».

Συγκεκριμένα, με την παρέμβαση τους ζητούν να μάθουν αναλυτικά:

1.      Πως και από ποιόν εγκρίθηκε η εκτέλεση του παραπάνω έργου, με ποια διαδικασία ανατέθηκε και ποιος είναι ο προϋπολογισμός του; Είναι γνωστό ότι καμιά έγκριση και ανάθεση δεν ψηφίστηκε από την οικονομική επιτροπή και το έργο δεν έγινε με αυτεπιστασία.

2.      Μήπως η μη συνέχιση του σε όλη την έκταση της πλατείας έχει να κάνει με το ότι δεν έχει βρεθεί ο τρόπος πληρωμής του εργολάβου;

3.      Θέλομε να πιστεύομε ότι η τακτοποίηση του έργου και της δαπάνης δεν θα γίνει από πίστωση Δημοτικής εταιρείας χωρίς ουσιαστικό έλεγχο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News