Κρήτη

Εργο για αναβάθμιση υπέργειου πάρκινγκ στα Χανιά

Η σύμβαση για την ολοκλήρωση της εκτέλεσης του έργου "προσθήκη πέντε υπέργειων ορόφων στο δημόσιο σταθμό αυτοκινήτων στη διασταύρωση των οδών Περίδου - Υψηλαντών - Καραϊσκάκη και ανάδειξη αρχαιολογικών ευρημάτων" υπογράφτηκε την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, στο δημαρχείο Χανίων από τον πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης «Κύδων» Α.Ε., αντιδήμαρχο Χανίων, Γεώργιο Πουλιδάκη, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.

Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται στα 173.000 ευρώ με ΦΠΑ και σε αυτή προβλέπεται μεταξύ άλλων η κατασκευή ανελκυστήρων, η τοποθέτηση αυτοματοποιημένου συστήματος εισόδου - εξόδου οχημάτων, η κατασκευή ενεργειακού στεγάστρου με φωτοβολταϊκό πάνελ, η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων προστασίας, και κάποιες ακόμα κατασκευές.

Σημειώνεται ότι το συνολικό έργο περιλαμβάνει την ανέγερση πέντε υπέργειων ορόφων συνολικού εμβαδού 7.500 τετραγωνικών μέτρων, που θα αυξήσουν κατά 145%τις υπάρχουσες θέσεις. Συνολικά θα υπάρχουν 330 θέσεις στάθμευσης εκ των οποίων 180 νέες, που θα συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην αποσυμφόρηση της πόλης των Χανίων.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε τη  σύμβαση για την ολοκλήρωση του έργου, που θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες στάθμευσης και θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης μας», επεσήμανε ο κ.Βάμβουκας, ενώ τόνισε παράλληλα ότι έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής και της Κύδων Α.Ε. αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία οι εμπλοκές, που είχαν προκύψει στην εκτέλεση του έργου.

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Χανίων θα ακολουθήσει και συμπληρωματική σύμβαση για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του πάρκινγκ, αναβαθμίζοντας συνολικά την περιοχή.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κύδων και αντιδήμαρχος Χανίων, Γεώργιος Πουλιδάκης Α.Ε εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον δήμαρχο Χανίων, ο οποίος συνέβαλε στην απεμπλοκή και την ολοκλήρωση του έργου, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι οι εργασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Ο κ. Πουλιδάκηςανέφερε ότι στους δύο υπάρχοντες ορόφους θα παρέχονται μόνιμες θέσεις στάθμευσης με χαμηλό κόστος για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής.

Σχόλια