Κρήτη

Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στην Κρήτη

Το κύμα κακοκαιρίας που ξεκίνησε από τα ξημερώματα Κυριακής από τα δυτικά της χώρας, έφθασε και στην Κρήτη και προκαλεί έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ήδη σημειώθηκαν βροχές και κατά τόπους καταιγίδες σε περιοχές της Κρήτης και αναμένεται κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα να ενταθούν.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας ξεκίνησε από τα δυτικά και φέρνει καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια, θυελλώδεις ανέμους 8 - 9 μποφόρ και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ:

2. Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται αρχικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, γρήγορα όμως θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και κατά διαστήματα στο Ιόνιο.

Β. Οι άνεμοι σταδιακά στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα στραφούν από βόρειες διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν.

Γ. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά του μεγαλύτερου μέρους της χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Κατά την διάρκεια της νύχτας πιθανόν να χιονίσει και στα πεδινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και των νησιών του βόρειου Αιγαίου.

3. Τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

Α. Τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Β. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα πελάγη στα 8 μποφόρ.

Γ. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά όπου τη νύχτα κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ της Τρίτης.

Σχόλια