default-image

Το Δ.Σ. του Δήμου Αμαρίου ευχαριστεί

Κρήτη
Το Δ.Σ. του Δήμου Αμαρίου ευχαριστεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αμαρίου και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΜΑΡΙ Α.Ε. Ο.Τ.Α μετά την ανακοίνωση στις 14-01-2016, στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης από τον περιφερειάρχη για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των 41,5 εκ ευρώ, για την κατασκευή και λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων και ΧΥΤΥ Αμαρίου, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει Δημόσια:

Α) Τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος παρά τις αντιξοότητες που υπήρξαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, με συνεχείς προσπάθειες, κατάφερε να φέρει σε πέρας την ένταξη του έργου, αρχικά στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το οποίο στην συνέχεια θα ενταχθεί οριστικά σε επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020 και μάλιστα με χρηματοδότηση μεγαλύτερη της αρχικά προβλεπόμενης.

Β) Τις προηγούμενες, τωρινές Διοικήσεις και εργαζόμενους του ΕΣΔΑΚ και της Αμάρι ΑΕ, που σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, ξεκίνησαν την προσπάθεια σύνταξης και ολοκλήρωσαν τις απαραίτητες μελέτες για τη Δημοπράτηση της Μονάδας.

Γ) Την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή και όλους τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, που πίστεψαν στην κατασκευή του έργου και βοήθησαν ο καθένας από την πλευρά του στην ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας.

Η δρομολόγηση του μεγάλου και σπουδαίου αυτού έργου αποτελεί την εγγύηση για την ποιοτική διαλογή, και διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και εξασφαλίζει την περιβαλλοντική ηρεμία στην περιοχή.

Το Αμάρι και οι κάτοικοι του ανέλαβαν την υποχρέωση αυτή, γιατί μόνο με συνεργασίες και συνέργειες μπορούμε να δημιουργήσουμε τις σωστές και στέρεες βάσεις για την ανάπτυξη του τόπου μας.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News