default-image

Σπίρτζης για αεροδρόμιο, ΒΟΑΚ, απορρίμματα

Κρήτη
Σπίρτζης για αεροδρόμιο, ΒΟΑΚ, απορρίμματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πορεία των μεγάλων αναπτυξιακών έργων της Κρήτης - μεταξύ αυτών αεροδρόμιο Καστελίου, ΒΟΑΚ και διαχείριση απορριμμάτων - συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και με τοπικούς φορείς.

Αφού αρχικά συζήτησε με τον περιφερειάρχη για τα προβλήματα που υπάρχουν στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, συναντήθηκε με τον αερολιμενάρχη κ. Πλιάκα, και με το Σύλλογο Εργαζομένων του αεροδρομίου "Ν. Καζαντζάκης", οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά και αφορούν κυρίως κάποια λειτουργικά θέματα όπως είναι ο σταθμός αποβίβασης και ο κλιματισμός.

Ο υπουργός, αφού άκουσε προσεκτικά τα θέματα που υπάρχουν και εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου, συμφώνησε ότι πρέπει να διευθετηθούν άμεσα, γι' αυτό και δεσμεύτηκε ότι το επόμενο διάστημα κλιμάκιο από το υπουργείο θα έρθει προκειμένου να ρυθμίσει τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.

Όσον αφορά στο αεροδρόμιο Καστελιού, η δημοπράτηση του οποίου θα ξεκινήσει στις 23 Ιανουαρίου, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου, το οποίο αναμένεται να δώσει άλλη πνοή στο νησί, αναβαθμίζοντας σημαντικά τις τουριστικές υποδομές και παροχές.

Σχετικά με το ΒΟΑΚ ο Χρ. Σπίρτζης ήταν ξεκάθαρος ότι δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν οι πολίτες με διόδια, ενώ ο σχεδιασμός του θα γίνει ολοκληρωμένα και θα είναι ενιαίος, άσχετα με τα αποτελέσματα των διαγωνισμών.

Επισήμανε τη σπουδαιότητα που έχει για ολόκληρο το νησί το συγκεκριμένο έργο, όμως παραδέχτηκε ότι έχει καθυστερήσει σημαντικά, πράγμα που δεν μπορεί να συνεχιστεί.  

Ανέφερε ότι υπάρχουν τμήματα του ΒΟΑΚ για τα οποία δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα μελέτες, ενώ τόνισε την ανάγκη που υπάρχει το επόμενο διάστημα να ξεκαθαριστεί ποιες υπηρεσίες θα ασχοληθούν με το έργο και ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες που θα έχουν προκειμένου να μην υπάρχει σύγχυση.

Από την άλλη, φως φαίνεται ότι υπάρχει στο τούνελ σε ό,τι αφορά το τεράστιο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς η Περιφέρεια θα αναλάβει για λογαριασμό των Δήμων τα τοπικά διαχειριστικά προγράμματα τα οποία αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί το επόμενο δίμηνο. Ο δήμαρχος Ηρακλείου σε δηλώσεις του εμφανίστηκε ευχαριστημένος με τη λύση που βρέθηκε.

Επίσης ο κ. Αρναουτάκης μετέφερε στη συνεδρίαση της ΠΕΔ τις αποφάσεις του υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξη Χαρίτση, οι οποίες αφορούν την προέγκριση δυο έργων διαχείρισης απορριμμάτων σε Χερσόνησο και Αμάρι συνολικού κόστους 73,5 εκατ. ευρώ. Οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση των έργων θα ξεκινήσουν αύριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News