default-image

Χαιρετισμός Μ. Θραψανιώτη στα εγκαίνια του αεροδρομίου Σητείας

Κρήτη
Χαιρετισμός Μ. Θραψανιώτη στα εγκαίνια του αεροδρομίου Σητείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου στη Σητεία «Βιτσέντζος Κορνάρος» πραγματοποιήθηκαν χθες από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη. Το παρόν επίσης έδωσαν ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, τοπικοί φορείς, καθώς και οι βουλευτές Σωκράτης Βαρδάκης, Γιάννης Πλακιωτάκης και Μανώλης Θραψανιώτης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης στην τελετή εγκαινίων απηύθυνε χαιρετισμό, καλωσορίζοντας παράλληλα τον Υπουργό στο νομό Λασιθίου ενώ δεν παρέληψε να τονίσει ότι η Κρήτη υστερεί σε υποδομές σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Μανόλη Θραψανιώτη στα εγκαίνια Αεροδρομίου Σητείας :

Κύριε υπουργέ

Σας καλωσορίζουμε σήμερα στο νομό μας, το ανατολικότερο  τμήμα της Κρήτης με την ευκαιρία των εγκαινίων του αεροδρομίου Σητείας "ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ"

Ένα σημαντικό έργο που θα συμβάλλει  στην ανάπτυξη της περιοχής με την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου και ιδιαίτερα του Βόρειου Οδικού Άξονα.  

Είναι  όμως κ υπουργέ, γεγονός αλλά και κοινή η διαπίστωση  σε όσους δεν θελουν να εθελοτυφλούν, ότι ο νομός μας εμφανίζει υστέρηση σε ανάπτυξη σε σχέση με την υπόλοιπη Κρήτη και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πέρα από τις δικές μας ευθύνες και παθογένειες   έχει στερηθεί  και την φροντίδα της πολιτείας, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα.

Αλλά και η ίδια η Κρήτη υστερεί σε υποδομές σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.  Γνωρίζετε  πολύ καλά κ. υπουργέ λόγο αρμοδιότητας τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, είτε αυτές αφορούν ημιτελή έργα, είτε ελλιπείς σχεδιασμούς, κληρονομιά του παρελθόντος και της λογικής του «δώσε και μένα» για "όποιον είχε  μπάρμπα στην Κορώνη".

Είναι γεγονός ότι τόσα χρόνια δεν υπήρξε ένας οραματικός σχεδιασμός για μια αναπτυξιακή προοπτική του νομού ενταγμένη στην συνολική ανάπτυξη της Κρήτης, παρά το γεγονός ότι υπήρξε πρωτοπόρος, συμβάλλει σημαντικά στην εθνική οικονομία σε τομείς όπως ο τουρισμός και η αγροτική παραγωγή, εν τούτοις δεν υπήρξε η ανάλογη συνέχεια επειδή ακριβώς δεν υπήρχε  ο σχεδιασμός και  το όραμα.

Η σημερινή κυβέρνηση είναι ανάγκη παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν το ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο και τις εκκρεμότητες  σε πολλούς τομείς που απαιτούν τακτοποίηση, να  επιταχύνουμε τις διαδικασίες  για να ολοκληρωθούν έργα που με  άλλες συνθήκες αλλά και διαφορετική διαχείριση έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί εδώ και αρκετά χρόνια, όπως  ο ΒΟΑΚ, το σύγχρονο γεφύρι της Άρτας στην  Κρήτη με  τα συμπληρωματικά οδικά δίκτυα. Επίσης  έργα υποδομών όπως δίκτυα ύδρευσης, και άρδευσης συμπληρωματικά του Αποσελέμη , έργα αποχέτευσης, λιμενικά έργα κλπ που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής  θα ενισχύσουν την ασφάλεια των πολιτών και θα συμβάλουν στην ταχύτερη  διακίνηση των αγαθών.

Απαραίτητη προϋπόθεση να  υπάρξει ένας συνολικός σχεδιασμός και συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας για την υλοποίηση του. Ένας  σχεδιασμός  με επίκεντρο τον άνθρωπο,  ενταγμένος στην λογική να αναδεικνύει και να αξιοποιεί  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, το φυσικό περιβάλλον και το πολιτιστικό μας  απόθεμα με σεβασμό ώστε   να προστατέψουμε  την κληρονομιά που οφείλουμε  να διαφυλάξουμε για τις επόμενες γενιές.

Σ αυτήν την προοπτική κ. υπουργέ είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε όλοι σύμφωνοι.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News