Κρήτη

Αγιασμός νέων αξονικών τομογράφων στο ΠΑΓΝΗ

Το Εργαστήριο Ιατρικής Απεικόνισης του ΠΑΓΝΗ - αξονικός τομογράφος διοργανώνει εκδήλωση κατά την οποία θα γίνει αγιασμός εγκαινίων των αναβαθμισμένων με νέο τεχνολογικό εξοπλισμό μονάδων της Κλασσικής Ακτινολογίας και της Υπολογιστικής Τομογραφίας την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 στις 1.30 το μεσημέρι στους χώρους του εργαστηρίου.

Συγκεκριμένα, εγκαταστάθηκαν και λειτουργούν στο Εργαστήριο δύο σύγχρονα ακτινολογικά μηχανήματα ψηφιακών ακτινογραφιών (εταιρείας AGFA GAEVART, μοντέλο DX-D600) χωρίς την ανάγκη χρήσης υγρών εμφανιστηρίων. Έχει επίσης εγκατασταθεί νέο ψηφιακό μηχάνημα σε μία πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα ακτινοσκόπησης για ειδικές εξετάσεις πεπτικού - ουροποιογεννητικού συστήματος και ενδοσκοπήσεων ERCP (εταιρείας GMM, μοντέλο Opera T90ce).  Παράλληλα τοποθετήθηκε και λειτουργεί ένα πλήρες μηχάνημα ορθο-παντογράφου με δυνατότητα τρισδιάστατης ανασύνθεσης (εταιρείας SIRONA, μοντέλο Orthophos XG).

Τέλος, τον Δεκέμβριο εγκαταστάθηκε ο νέος υπερσύγχρονος αξονικός τομογράφος 128 τομών διπλού ενεργειακού φάσματος (εταιρείας GENERAL ELECTRIC, μοντέλο Revolution GSI), ο οποίος είναι ο πρώτος του είδους του στην Ελλάδα. Ο τομογράφος εξειδικεύεται στην απεικόνιση των αγγείων και της καρδιάς και ανοίγει νέες δυνατότητες σε κλινικούς και ερευνητικούς τομείς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα γίνει στο αμφιθέατρο του ΠΑΓΝΗ, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και θα τιμηθούν παλαιά στελέχη, που σφράγισαν με την παρουσία τους τη δημιουργία, λειτουργία και ανάπτυξη ενός εκ των κορυφαίων σε Ελλάδα και Ευρώπη Ακτινολογικών Εργαστηρίων. Τα στελέχη θα τιμήσει ο ομότιμος Καθηγητή Ακτινολογίας κ. Νίκος Γκουρτσογιάννης.

Σχόλια