Κρήτη

Αυθαίρετες κατασκευές στη Μίλατο καταγγέλει ο Θραψανιώτης

Την επιστολή - καταγγελία του Σωματείου «Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μιλάτου» προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης έστειλε στο Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων και στον υπουργό Εσωτερικών  και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θραψανιώτης Εμμανουήλ.

Στην επιστολή - αναφορά ο βουλευτής επισημαίνει ότι «κατά παράβαση του ν.2971/2001, έχουν αναγερθεί σταδιακά από το 2001 έως και το 2012 πλήθος αυθαίρετων κατασκευών εντός της ζώνης παραλίας και αιγιαλού συνολικού εμβαδού 11.513,26 τ.μ.»  

Επισημαίνεται  ότιπαρά την παρέλευση δύο και πλέον ετών από την έκδοση του υπ΄ αριθμόν 3/2014 Πρωτοκόλλου κατεδάφισης της κτηματικής υπηρεσίας Λασιθίουη συγκεκριμένη επιχείρηση όχι μόνο δεν προέβη σε κατεδάφιση αλλά συνέχισε και με νέες εργασίες το 2015 σύμφωνα με αυτοψίες που πραγματοποιήθηκαν από την κτηματική υπηρεσία .

Καταγγέλλουν «την πλήρη αδράνεια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης που μέχρι σήμερα παραλείπει να ασκήσει την εκ του νόμου αρμοδιότητα της για την υπ΄ ευθύνη της άμεση, αυτεπάγγελτη και αναγκαστική κατεδάφιση των συγκεκριμένων αυθαιρέτων».

Ζητούν  άμεσα να ληφθεί κάθε αναγκαίο μέτρο και να εκδοθεί κάθε διοικητική πράξη ώστε να κατεδαφιστούν, απομακρυνθούν τα συγκεκριμένα αυθαίρετα έργα και κτίσματα από το χώρο αιγιαλού και παραλίας της Μιλάτου.

Επισημαίνουν δε ότι αυθαίρετες εργασίες στον αιγιαλό συνεχίζουν να γίνονται και σήμερα ακόμα.

Σχόλια