default-image

M. Μπόση: Τρομοκρατία-προσφυγικό και συντηρητικές επιλογές

Κρήτη
M. Μπόση: Τρομοκρατία-προσφυγικό και συντηρητικές επιλογές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τρόπος αντίδρασης της Τουρκίας μετά το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη «γεννά ερωτηματικά και κυρίως ίσως να υποδηλώνει ότι η Τουρκία βρίσκει προσχήματα με ανοχή και άλλων δυτικών δυνάμεων για πιο ενεργή ανάμειξη με επιχειρήσεις στο έδαφος που κινείται ο ISIS, παρότι είναι γνωστές οι πηγές ανεφοδιασμού του στη νότια Τουρκία».

Έτσι αποτιμά η πανεπιστημιακός και αναλύτρια θεμάτων Διεθνούς Ασφάλειας Μαίρη Μπόση τις τελευταίες εξελίξεις μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην εργαλειοποίηση της τρομοκρατίας στην Ευρώπη για εφαρμογή συντηρητικών πολιτικών και περιστολής δικαιωμάτων, την άνοδο ακροδεξιών κινημάτων, ιδίως με τη φοβική αντιμετώπιση των προσφύγων, ξεχωριστά από κάθε κράτος στην Ευρώπη, αλλά και το δεδομένο κατά την ίδια ότι τα κύματα προσφύγων θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Η κ. Μπόση εκτίμησε ότι το κλίμα συνολικά οδηγεί σε πολύ δυσάρεστες εξελίξεις, στις οποίες η χώρα μας θα βρεθεί μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις, ενώ δεν απέκλεισε την κλιμάκωση της έντασης με απρόβλεπτες συνέπειες μεταξύ σουνιτικών και σιιτικών κρατών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News