Κρήτη

Βήμα στους πολίτες για τα "κακώς κείμενα" της υγείας

Παρέμβαση για την απόδοση ποινικών και ηθικών ευθυνών για την τραγική κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία θα κάνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και καλεί τους πολίτες να δηλώνουν σε ειδική τηλεφωνική γραμμή όποιες ελλείψεις διαπιστώνουν σε φάρμακα και αναλώσιμα υλικά.

Καλούμε τους πολίτες να δηλώνουν ελλείψεις σε φάρμακα και αναλώσιμα υλικά, στη τηλεφωνική γραμμή 2130117372 επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και σε ανακοίνωσή του τονίζει: Η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Δημόσια νοσοκομεία τα οποία παραμένουν ακέφαλα και με άδεια ταμεία είναι πλέον οριακή. Στο νοσοκομείο «Λαϊκό», δεκάδες καρκινοπαθείς έμειναν χθες χωρίς θεραπεία καθώς δεν υπήρχαν κονδύλια για την αγορά φαρμάκων.

Οι πολίτες μπορούν να καλούν τη τηλεφωνική γραμμή 2130117372 από τις 10 π.μ έως τις 2 μ.μ για να καταγγέλλουν ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Τα περισσότερα Δημόσια νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα που υποβαθμίζουν δραματικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Ο ΙΣΑ ανταποκρινόμενος στο ρόλο του ως θεματοφύλακας της Δημόσιας υγείας καθιερώνει γραμμή καταγγελιών και ζητά από τους πολίτες να δηλώνουν τις ελλείψεις που διαπιστώνουν. Ο ΙΣΑ θα παρεμβαίνει ζητώντας να αποδοθούν ποινικές και ηθικές ευθύνες για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση», τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

iefimerida

Σχόλια