default-image

Η γραφειοκρατία εμπόδιο στις πτήσεις υδροπλάνων στην Κρήτη

Κρήτη
Η γραφειοκρατία εμπόδιο στις πτήσεις υδροπλάνων στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πρώτες πτήσεις υδροπλάνων θα είναι γεγονός φέτος το καλοκαίρι στις Σποράδες, το Βόλο, τη Σκύρο, τη Θεσσαλονίκη, όχι όμως και την Κρήτη, με βασικό υπαίτιο τη γραφειοκρατία.

Η διαδικασία της αδειοδότησης έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και ένα χρόνο, εξηγεί ο δήμαρχος Σητείας δίνοντας τη δυνατότητα στην περιοχή να διευρύνει τη σύνδεσή της με γειτονικά νησιά, όπως προβλέπει ο σχεδιασμός, αλλά και την υπόλοιπη Κρήτη όπου έχει προταθεί ο καθορισμός υδατοδρομίων.

Η Hellenic Seaplanes, η οποία δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο κλάδο, μέσα στο καλοκαίρι του 2016 θα δρομολογήσει τη λειτουργία περιφερειακού δικτυού που θα συνδέει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με τα τουρκικά παράλια. Θα ακολουθήσουν οι αδειοδοτήσεις σε Ζάκυνθο, Αμφιλοχία, Σητεία, Μήλο, Πάρο, Καλαμάτα.

Την απεμπλοκή του σχεδίου από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας αναμένουν τόσο ο Δήμος Χερσονήσου, όσο και ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου που έχουν εξετάσει τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί.

Τα εμπλεκόμενα υπουργεία, Υποδομών & Μεταφορών, ΥΠΕΚΑ και Ναυτιλίας φαίνεται να έχουν σηκώσει τα μανίκια και ετοιμάζουν την προώθηση νέων νομοσχεδίων για τα υδατοδρόμια ώστε να ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις στις αδειοδοτικές διαδικασίες και να οριστεί ένα πλαίσιο ομαλής λειτουργίας των υδροπλάνων ενόψει της νέας καλοκαιρινής περιόδου, όπου αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένη η προσέλευση τουριστών.

Η λειτουργία των 100 υδατοδρομίων που προβλέπονται σε όλη την Ελλάδα, αναμένεται να στηρίξει περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News