Κρήτη

Γ. Τζωρτζάκης: Καταρρέει ο παραγωγικός ιστός της χώρας

Επί ποδός πολέμου οι αγρότες της Κρήτης, καθώς ασφαλιστικό και φορολογικό ρίχνουν στον Καιάδα την αγροτική οικονομία και παραγωγή.

Συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΟΓΑ αύριο στο Ηράκλειο σε μία παγκρήτια κινητοποίηση, με τον πρόεδρο της ΟΑΣΝΗ Γιώργο Τζωρτζάκη να δηλώνει στο Ράδιο 9,84 ότι τα μέτρα της κυβέρνησης πολύ σύντομα θα οδηγήσουν σε κατάρρευση τον παραγωγικό ιστό της χώρας.

Παράλληλα επανέλαβε ότι το 49,5% των αγροτών που εντάχθηκαν στη ρύθμιση για τις οφειλές τους δεν μπορούν ούτε με αυτό των τρόπο να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ημέρα θα γίνει η συνάντηση των νέων αγροτών της Κρήτης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για θέματα που άπτονται με την επιβίωσή τους.

Η ομάδα αμπελουργών θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ με αίτημα την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων μετά τις μεγάλες ζημιές στη φυτική παραγωγή το 2015.

Συνάντηση των αγροτών της χώρας θα πραγματοποιηθεί την επόμενη 14 Ιανουαρίου στο Βελλίδειο για τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Με προβλήματα η υποβολή των ενστάσεων για τις επιδοτήσεις

Ανοικτό ακόμα και σήμερα, ωστόσο, παραμένει το θέμα των ενστάσεων για τους παραγωγούς οι επιδοτήσεις των οποίων πετσοκόπηκαν με ευθύνη της κυβέρνησης.

Σχόλια